- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Μισά λόγια» από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με μετανάστη στο Λιανοκλάδι

Ανακοίνωση για το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε σε αμαξοστοιχία στο Λιανοκλάδι, εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς να αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του τρένου ειδοποίησαν τις Αρχές για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην αμαξοστοιχία 54 την Τρίτη 04/08, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ο επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ,θυμίζουμε το χρονικό του απίστευτου αυτού περιστατικού.

Ένα απίστευτο περιστατικό, με πρωταγωνιστή έναν μετανάστη από το Καμερούν, εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων διαπιστώθηκε πως ο 48χρονος επιβάτης που είχε προορισμό την Καρδίτσα, είχε βγάλει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά, ωστόσο συνέχιζε το ταξίδι του.

Προσπαθώντας να δείξει τα χαρτιά του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στον ελεγκτή, αποκαλύφθηκε και ένα έγγραφο από νοσοκομείο όπου έδειχνε πως είχε νοσηλευτεί για κοροναϊό.

Τότε επικράτησε ένα χάος στο βαγόνι, με τους υπόλοιπους επιβάτες να ζητούν να απομακρυνθεί άμεσα ο συγκεκριμένος άνδρας, ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Όπως κατήγγειλε ο 48χρονος άνδρας από το Καμερούν, ο ελεγκτής του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα, ενώ στον επόμενο σταθμό τον πέταξαν στην κυριολεξία από το τρένο.

Μάλιστα, είχε ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που είχε στείλει ασθενοφόρο για να παραλάβει ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Ο 48χρονος μετανάστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου διαπιστώθηκε πως δεν νοσεί από κοροναϊό. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εξήγησαν στους αστυνομικούς πως το χαρτί που είχε στην κατοχή του ο άνδρας έλεγε πως είχε περάσει Covid-19 και πως είχε εξέλθει υγιής από το νοσοκομείο Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Παρέμβαση του δήμου Λαμιέων

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδωσε εντολή να κινηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, προσφέροντας βοήθεια στον 48χρονο μετανάστη. Του εξασφάλισαν εισιτήρια για να συνεχίσει τον προορισμό του, ενώ παράλληλα ζήτησαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό.