- ΘΗΒΑ

Μιχάλης Γιαννάκης: Προκλήσεις και προοπτική για την παράταξη μας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Βοιωτίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2009

giannakis_1

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε από κοινού με οκτώ βουλευτές από νομούς της περιφέρειας, το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να κινηθεί η παράταξη και το κόμμα.

Το άνοιγμα στην κοινωνία και ο προσανατολισμός σε ένα ευρύτερο φάσμα πολιτών αποτελούν για την παράταξη αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την ανάταση του κλίματος και την προοπτική στην παράταξη και την κοινωνία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ

Για τη ΝΔ η πρόσφατη βαριά ήττα αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Ζητούμενο δεν είναι μόνο να διασφαλιστεί η ενότητα, κάτι που αποτελεί το αυτονόητο. Είναι επίσης να αλλάξουν πολλά από εκείνα που τελματώθηκαν. Οι σημαντικές νίκες του 2004 και 2007, που οφείλονται κυρίως στον Κώστα Καραμανλή, συνοδεύθηκαν από ορισμένες θετικές αλλαγές, Όμως, ουσιαστικές αδυναμίες και χρόνια προβλήματα της παράταξης δεν αντιμετωπίστηκαν. Τούτο έγινε στο όνομα εσωκομματικών ισορροπιών, που θα έπρεπε να είχαν τολμηρά ανατραπεί.

Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ η ΝΔ οφείλει να ανοίξει μια νέα σελίδα, όχι απλώς καταγράφοντας αδυναμίες, αλλά κυρίως κοιτώντας μπροστά. Πρόσφατες αμετροεπείς συμπεριφορές στελεχών στα ΜΜΕ τραυματίζουν την παράταξη και πρέπει να σταματήσουν. Άλλωστε οι αδυναμίες είναι δεδομένες και αφορούν πρόσωπα, αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αθροιστικά αποδείχθηκαν ξένες προς τις αρχές και της αξίες της παράταξης.

Αντικρίζοντας το σήμερα και σχεδιάζοντας το αύριο, είναι προφανές πως το ζητούμενο είναι η τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα. Και εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί.

Επιβάλλεται να διαμορφωθούν νοοτροπίες, που μας απεγκλωβίζουν από τον κομματικό μικρόκοσμο και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. Οι ιδέες της παράταξης πρέπει να είναι σύγχρονες, προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής και ταυτόχρονα πρέπει να είναι θελκτικές όχι μόνο στον πολιτικά μας χώρο, αλλά πολύ ευρύτερα. Ταυτόχρονα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που πρέπει να αξιοποιηθούν, πείθοντας ότι μέσω αυτών απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας από τα οποία έχουμε αποκοπεί.

Ένα είναι βέβαιο: Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ιδεολογικό. Ο φιλελευθερισμός με το κοινωνικό πρόσωπο, που υιοθέτησε ο ιδρυτής της, έχει δικαιωθεί παγκόσμια. Εκείνο που προέχει είναι οι ιδέες αυτές να προσαρμοσθούν στις χειροπιαστές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας. Οι ιδέες μας πρέπει να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει να αφορούν προβλήματα των πολιτών. Πρέπει να διευρύνουν και όχι να περιχαρακώνουν την επιρροή μας.

Μάθετε για όλες τις δραστηριότητες του Βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη μέσω του προσωπικού του blog. http://michalis-giannakis.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση