- ΘΗΒΑ

Μουλκιώτης: Άμεσα Λύση στις εργατικές κατοικίες στη Θήβα

O Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, προχώρησε κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, στην οποία ζητάει την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις αδιάθετες κατοικίες και την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, με επιστολή προς τον ΟΑΕΔ, τονίζει ότι τον Νοέμβριο 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα 9 αδιάθετες εργατικές κατοικίες (1 στον οικισμό Θήβα ΙΙ και 8 στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ). Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι στον οικισμό Θήβα ΙΙ σε κατοικίες όπου έχει γίνει οριστική παράδοση, πολλοί δικαιούχοι, ενώ έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει ακόμα την κυριότητα. Αντίστοιχα, στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ, που αποτελείται από περίπου 370 κατοικίες, οι κατοικίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε οι 9 δικαιούχοι, να παραλάβουν τα παραχωρητήρια των κατοικιών που παραμένουν απαράδοτες, ενώ οι δικαιούχοι που περιμένουν χρόνια, να παραλάβουν επιτέλους τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους στις εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ. Τέλος, ερωτάται εάν υπάρχουν και άλλες αδιάθετες κατοικίες στον νομό Βοιωτίας και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης περί δωρεάν παραχώρησής τους.

Η επιστολή του Ε.Κ.Θήβας

«Κύριε Διοικητά,

Το Νοέμβριο του 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα (9) εννέα αδιάθετες εργατικές κατοικίες & συγκεκριμένα (8) οκτώ στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ και μία στον οικισμό Θήβα ΙΙ. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και οι κατοικίες παραμένουν απαράδοτες στους δικαιούχους που έχουν κληρωθεί, αλλά και ούτε έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών τους από την μη χρήση τους επί πολλά χρόνια, όπως μας είχε δηλώσει η πρώην Διοικήτρια κατά την ημέρα της κλήρωσης.

Είναι απαράδεκτο στις εποχές που ζούμε (9) εννέα οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ τους έχει κληρωθεί κατοικία, να μη τους έχει παραδοθεί και ταυτόχρονα οι κατοικίες να συνεχίζουν να καταστρέφονται.

Επίσης ο οικισμός Θήβα ΙIΙ που αποτελείται από 370 κατοικίες περίπου, δεν έχει παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια. Πολλοί από αυτούς δεν βρίσκονται στη ζωή σήμερα και αναγκάζονται τα παιδιά τους με διαθήκες και πολύ γραφειοκρατία να τακτοποιήσουν την μεταβίβαση της κατοικίας. Παράλληλα στον οικισμό Θήβα ΙΙ που έχει γίνει οριστική παράδοση και πολλοί δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει την κυριότητα.

Θα σας παρακαλούσαμε να δείτε τα δύο θέματα και να μας απαντήσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.»