- ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΝΔ: Διχασμένη η Βοιωτία, η Θήβα με τον Σαμαρά, η Λιβαδειά με την Ντόρα

ntora-samaras

Εχουμε μπει στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και το τοπίο στη Βοιωτία είναι αρκετά θολό, ωστόσο μπορούμενα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση μέχρι τώρα.

Θήβα-Λιβαδειά φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις διαφορές τους και στην προτίμηση των υποψηφίων της ΝΔ. Στις 50 υπογραφές που ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δεν υπήρχε καμία στελέχους από τη Βοιωτία κι αυτό δεν περνάει ασχολίαστο στις συζητήσεις των Νεοδημοκρατών που αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης.

Αρκετά ωστόσο στελέχη της Λιβαδειάς από τις προηγούμενες μέρες με δηλώσεις τους στα μμε τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της Ντόρας. Ο Γιάννης Καράμπελας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς  Ταγκαλέκας. Από τη Λιβαδειά λένε ότι και ο πρωην βουλευτής  Αριστείδης Τσιπλάκος, πρωην υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 90-93 στηρίζει την Ντόρα και αυτό θα παρασύρει μια σειρά από στελέχη όπως και τον πρώην βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα και άλλους που μέχρι τώρα δεν παίρνουν ανοικτά  θέση.

Δεν ακούμε στελέχη που παιρνουν θέση υπερ του Σαμαρά και του Αβραμόπουλου στη Λιβαδειά, οι οποίοι θα στηριχθούν σε παλιούς φίλους τους από την Πολιτική Ανοιξη και το ΚΕΠ (ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς είναι παλιό μέλος του ΚΕΠ του Αβραμόπουλου).

Αντίθετα στη Θήβα στις συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ, δεν παίζει καθόλου το όνομα της Ντόρας και όλοι ψιθυρίζουν το όνομα του Αντώνη Σαμαρά ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι δεν έχει εκλείψει ο φόβος της διάσπασης του κόμματος. Θυμίζουμε ότι όταν  είχε συμμετάσχει η Πολιτική Ανοιξη στις εκλογές, μέσα στη Θήβα οι ψήφοι που πήρε η ΝΔ ήταν περίπου 2500 ενώ η Πολιτική Ανοιξη πάνω από 1000 που δείχνει ότι υπάρχει αντίδραση στη πόλη στο  άκουσμα του Μητσοτάκη.

Ωστόσο ανοικτά μέχρι τώρα δεν εχουμε ακούσει κανένα όνομα να παίρνει θέση στη Θήβα κι αυτό αν θέλετε δείχνει και ένα έλλειμμα στελεχιακό στην παράταξη της ΝΔ αφού δεν  γνωρίζουμε ποιος εκπροσωπεί το κόμμα στη Θήβα.

Την ίδια στάση έχει  και ο μοναδικός πλέον  βουλευτής της ΝΔ  στο νομό Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος φαίνεται να τηρεί ίσες αποστάσεις αλλά αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να πάρει θέση, με πιο πιθανή κι αυτός προς τον Σαμαρά…

Εν τω μεταξύ στο γκαλοπ του Επενδυτή του Σαββάτου της ALCO καταγράφεται μικρή άνοδος του Σαμαρά και οριακή πρωτιά της Ντόρας, που δείχνει ότι οι οπαδοί της ΝΔ προτιμούν τη Ντόρα σε ποσοστό 35,7%, τον Σαμαρά 27,2%, τον Αβραμόπουλο 17,1% και τον Ψωμιάδη 8,9%. Η διαφορά υπέρ της Ντόρας εξανεμίζεται όταν καλούνται να πουν τη γνώμη τους οι νεοδημοκράτες, που λένε ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν. Η Ντόρα παίρνει 35,8, ο Σαμαράς 34 και ο Αβραμόπουλος 16,8%. Οριακό είναι το αποτέλεσμα και σε ενδεχόμενο 2ο γύρο. : Ντόρα 43,1 και ο Σαμαράς 42,4!

Αφήστε μια απάντηση