- ΒΟΙΩΤΙΑ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Η συμφωνία αποτελεί άμυνα για αριστερή παρένθεση και χρεοκοπία

syriza new

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας:

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και 3 βδομάδες μετά το σαρωτικό και περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, η χώρα μας και η κυβέρνηση, μέσα από μια σφοδρή και ταξική σύγκρουση με τους «θεσμούς» της Ε.Ε., βρίσκεται να συνθηκολογεί υπογράφοντας μια επώδυνη συμφωνία. Η συμφωνία αυτή αποτελεί άμυνα στα σχέδια κύκλων της ΕΕ για «αριστερή παρένθεση» και χρεοκοπία άτακτη ή τύπου «Σόιμπλε».

Οι εξελίξεις αυτές έχουν επιβάλει μια διχαστική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος και της Κ.Ο., δημιουργώντας δικαιολογημένη εσωστρέφεια, περίσκεψη και απογοήτευση στη βάση του κόμματος.

Η Ν.Ε. Βοιωτίας πιστεύει ότι δεν είναι τώρα η ώρα της εσωκομματικής, πολιτικής, ιδεολογικής ή τασικής δικαίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της ανάδειξης και διόρθωσης των μεγάλων λαθών του εξαμήνου. Σήμερα, εμπνεόμενοι και στηριζόμενοι από την ψυχραιμία, την αντοχή και την ανοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι στα επόμενα βήματα:

– Να υπάρξει ένα ικανό χρονικό διάστημα μορατόριουμ, αποσυμπίεσης και ειλικρινούς διαλόγου.

– Να στηριχθεί η κυβέρνηση στον δύσκολο, ίσως και ουτοπικό δρόμο της άμβλυνσης των συνεπειών της συμφωνίας και να αναδειχθεί η αναγκαιότητα κουρέματος του χρέους.

– Να υπηρετηθεί από όλους η ενότητα του κόμματος, όχι ως ρητορικό αίτημα, αλλά δρομολογώντας όλες τις καταστατικές διαδικασίες που θα ανοίξουν ή θα συνεχίσουν τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα που μας διχάζουν, αλλά συγχρόνως θα επεξεργαστούμε και όλες τις λύσεις που θα μας απεγκλωβίζουν το συντομότερο δυνατόν από την επαχθή συμφωνία.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (9 μελών έναντι 7).

Αφήστε μια απάντηση