- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οδοιπορικό ενάντια στη λεηλασία των βουνών και της φύσης 22/8

Από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και από τον Κιθαιρώνα μέχρι τα Άγραφα για 310 και πλέον χιλιόμετρα μια ομάδα πεζοπόρων οργανώνει το “Οδοιπορικό ενάντια στη λεηλασία των βουνών και της φύσης”.
Κιθαιρώνας, Ελικώνας, Κίρφη, Παρνασσός, Γκιώνα, Οίτη, Βαρδούσια, Οξιά, Δ. Ευρυτανία, Άγραφα. Πάνω από τριάντα πόλεις και χωριά. Βήμα με βήμα θα καταγράψουν τις πληγές που η αδηφάγος «ανάπτυξη» έχει ανοίξει στα σώματα των βουνών και των ορεινών κοινοτήτων και θα διασχίσουν τις κορυφές και τις ράχες που προορίζονται να έχουν την ίδια τύχη.
Περισσότερα για τη δράση στο παρακάτω link: https://odoiporikostavouna.wordpress.com/

Το “Οδοιπορικό ενάντια στη λεηλασία των βουνών και της φύσης” καλεί όλους κι όλες που αντιτίθενται στη ληστρική εκμετάλλευση της φύσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία, που όπως είναι εύκολα αντιληπτό πρόκειται για ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο από πλευράς τροφοδοσίας, φιλοξενίας, μεταφοράς κ.λ.π.

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Πολιτικός, Κοινωνικός και Πολιτιστικός Χώρος “η Σφήνα” θα στηρίξει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Οδοιπορικού αναλαμβάνοντας την υποδοχή και την τροφοδοσία των πεζοπόρων και των ομάδων υποστήριξης στην παραλία της Λιβαδόστρας το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου (δεύτερη μέρα του οδοιπορικού). Οι πεζοπόροι θα διανυκτερεύσουν στην παραλία και την επόμενη θα ανηφορίσουν στα Κούκουρα (Αγία Άννα) όπου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη εκδήλωση και συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών (Κυριακή 23/8 στις 19:30).

Η “Σφήνα” καλεί όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην υποδοχή και τροφοδοσία στη Λιβαδόστρα να επικοινωνήσουν στο sfina.thivas@gmail.com. Θα χρειαστούν μαγειρεμένα φαγητά και νερά για περίπου 30 άτομα ( και όσους από εμάς είμαστε εκεί) καθώς και μέσα μεταφοράς προς την παραλία της Λιβαδόστρας.

Λέμε όχι στη λεηλασία της φύσης. Αγώνας για την Γη και την Ελευθερία.