- ΑΡΘΡΑ

Ολέθρια κυβερνητικά λάθη οδήγησαν στο νέο καθολικό lockdown και την κοινωνία στην φτωχοποίηση

Αιφνιδιαστικές κινήσεις προδίδουν έλλειψη σχεδίου! Ενώ απέκλειαν την ύστατη λύση, αιφνιδίως άλλαξαν γνώμη

Όλεθρος προ των πυλών για τη χώρα, με τον εφιάλτη της καραντίνας να επιστρέφει! Ολόκληρη η χώρα μπαίνει στην… κατάψυξη για έναν μήνα, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας! Οπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι γενικό lockdown, καθώς έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Επιβεβαιώνεται έτσι η παταγώδης κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση του κορωνοϊού, παρότι η Ελλάδα είχε σοβαρό πλεονέκτημα να προετοιμαστεί σωστά, έχοντας αποκρούσει ουσιαστικά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Όμως τα τραγικά λάθη (ανεξέλεγκτος τουρισμός, χάος στα μέσα μεταφοράς, λάθος μέτρα περιορισμού, καθυστερήσεις στις αποφάσεις, ελλιπής προετοιμασία δομών υγείας) οδήγησαν στο χάος, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και η χώρα να κινδυνεύει με ολοκληρωτική οικονομική (και κοινωνική) καταστροφή!

Βεβαίως επειδή όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, δεν αποκλείεται ορισμένοι στην κυβέρνηση να… καλοβλέπουν ένα δεύτερο lockdown, που θα δώσει την ευκαιρία για απευθείας διαδικασίες fast track στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και ερήμην της Βουλής, και άλλα… κόλπα σαν αυτά που είδαμε πριν από μερικούς μήνες!

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δέχθηκε χθες εισήγηση να «παγώσουν» τα πάντα στη χώρα από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με τα οποία συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη. Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι το lockdown θα διαρκέσει έναν μήνα και πρόσθεσε ότι η πρόταση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Στις 12 το μεσημέρι, σε έκτακτη ενημέρωσή του προς τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωστοποιήσει την απόφασή του, έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα. Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα αποφασίστηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη, στο τραπέζι της οποίας τέθηκαν αρχικά το lockdown στην Αττική, όπως έχει γίνει ήδη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, καθώς και η πρόταση να κλείσουν στην Αττική τα λύκεια και να μπει απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, τελικά αποφασίστηκε «λουκέτο» για όλη τη χώρα.

Αξίζει να τονιστεί ότι χθες το πρωί κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν το ενδεχόμενο γενικού lockdown στη χώρα. Ενδεικτικό της κυβερνητικής ασυναρτησίας είναι ότι μιλώντας χθες το πρωί στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνιζε κατηγορηματικά πως η Αττική δεν βρίσκεται κοντά σε lockdown και δήλωνε ότι από τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα, αν χρειαστεί, θα είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο νομό. Όμως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διαψεύστηκε (και διασύρθηκε) μόλις λίγες ώρες έπειτα από τον υπουργό Υγείας. Είναι σαφές ότι πλέον δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

δημοκρατία