- ΘΗΒΑ

Ομιλία Σβίγγου στη Δομβραίνα

03/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 02/11 η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Θηβαίων και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Σβίγγου στον Δήμο Θίσβης και πιο συγκεκριμένα, στην έδρα του Δήμου, την Δομβραίνα.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί συμπολίτες του νέου μεγάλου Δήμου μας, του νέου Καλλικρατικού Δήμου της Θήβας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την θερμή υποδοχή του συνδυασμού μας και για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

Μαζί θα προχωρήσουμε μέσα από τον Καλλικράτη αναπτυξιακά, δυναμικά με φροντίδα στον πολίτη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στις όμορφες παραλίες και τα βουνά μας.

Φτιάξαμε έναν συνδυασμό με ισχυρή εκπροσώπηση όλων των Δήμων. Με ανθρώπους άξιους, έμπειρους και ικανούς να προσφέρουν στον πολίτη και τον τόπο».

Ο κ. Σβίγγος στη συνέχεια έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου που επιτέλεσε ως Δήμαρχος την τετραετία 1990-94 καθώς και την περίοδο 2007-2010 στον Δήμο Θηβαίων.

«Το πρώτο μεγάλο έργο που κατασκευάσαμε και αφορά όλους μας είναι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ένα έργο μοναδικό, που κόστισε 7,5 εκατ. ευρώ και που συμβάλλει καθοριστικά στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος αφού κλείσαμε όλες τις χωματερές. Η Θήβα σήμερα είναι κέντρο της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς μετά από αγώνες αλλά και σκληρή δουλειά καταφέραμε να γίνουμε η έδρα του Πανελλήνιου Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε ότι αφορά το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων θα ξαναπώ για πολλοστή φορά ένα μεγάλο ΟΧΙ. ΔΕΝ το θέλετε εσείς, ΔΕΝ το θέλουμε εμείς και ΔΕΝ πρόκειται να γίνει.

Επιπλέον κάναμε τον Δήμο Θηβαίων, ψηφιακό. Τα συστήματα αυτά θα επεκταθούν και στον νέο μας Δήμο για να έχετε όλοι καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες μας.

Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορούσε το νερό της Θήβας. Χωρίς καθυστερήσεις για την προστασία όλων των πολιτών κατασκευάσαμε το υπερσύγχρονο διυλιστήριο από το οποίο σε λίγο καιρό θα υδροδοτηθούν ο Ελεώνας και το Νεοχωράκι. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα στα Βάγια.

Κατασκευάσαμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές σε όλα τα χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων.

Το 1994 και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατασκευάσαμε τον βιολογικό καθαρισμό, το θέατρο και τον ξενώνα στο Μοσχοπόδι, τον πεζόδρομο, σχολεία και άλλα πολλά».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου με τις σημαντικότατες μειώσεις των Δημοτικών Τελών στις ευπαθείς ομάδες, την λειτουργία του ΚΑΠΗ, την δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικωμένων και του κτιρίου που κατασκευάστηκε για την φιλοξενία της δομής αυτής, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις γυναίκες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τους αλλαδαπούς, την προσφορά στα Άτομα με αναπηρία κ.α

«Έτσι αντιμετωπίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου αυτήν την τετραετία τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων και έτσι, φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε και στον Καλλικρατικό Δήμο. Μεθοδευμένα, στοχευμένα, με προγραμματισμό, έμπνευση και αποτελεσματικότητα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας» είπε στην ομιλία του, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο τετραετίας που ήδη έχει καταρτιστεί και περιλαμβάνει εγκεκριμένα έργα με διασφαλισμένους τους πόρους.

«Σε αυτό το πρόγραμμα εντάσσουμε τα παρακάτω έργα και είναι το συμβόλαιο μας, το οποίο υπογράφουμε σήμερα μεταξύ μας. Σας υπόσχομαι δωρεάν ρεύμα το πρώτο εξάμηνο του 2011 και επιπλέον:

-Ουσιαστικές παρεμβάσεις και πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη βιομηχανική ζώνη Θίσβης, με σκοπό τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και με σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

-Ενέργειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία λιμανιού στη βιομηχανική ζώνη, με σκοπό την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες.

-Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

– Δημιουργία – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις τοπικές κοινότητες όπως και μονάδες βιολογικών καθαρισμών.

-Πρόνοια για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αξιοποίηση πηγών (Φύκεζα, Κάνταλος, Στέρνεζα, Παναγία Πιορίκι στα Χώστια). Ύδρευση των ποιμνιοστασίων.

-Βελτίωση και συντήρηση του υδροδοτικού δικτύου της «Τάτεζας» (Παλαιό δίκτυο υδροδότησης της Ελλοπίας).

-Τοποθέτηση γεννητριών στα αντλιοστάσια.

-Αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, ανακατασκευή πλατειών και δημιουργία νέων.

Ανακατασκευή και αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων. Δημιουργία χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Ενέργειες για τη δημιουργία πολυδύναμου και εξοπλισμένου Ιατρείου στη Θίσβη.

-Ανακατασκευή των γηπέδων με τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στις τοπικές κοινότητες. Κατασκευή νέου γηπέδου στην «Αγία Μαρίνα» Ελλοπίας.

-Προβολή των παραμελημένων αρχαιολογικών χώρων (Θίσβη, Παλαιά Βρύση στα Χώστια).

-Διασφάλιση και κατοχύρωση των δημοτικών εκτάσεων στις παραλίες.

-Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης.

-Εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στους παραλιακούς οικισμούς Αλυκής, Σαράντι.

-Πρόνοια για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και κατασκευή κοινοτικών τουαλετών στις παραλίες.

-Διαμόρφωση των δρόμων, έργα υποδομής (κράσπεδα, φωτισμός).

-Δράσεις για την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης σε προγράμματα ενίσχυσης της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς. Δημιουργία σύγχρονης κεντρικής μονάδας ελαιοτριβείου στο Δήμο, για τη μείωση της σχετικής δαπάνης, προς όφελος των παραγωγών.

-Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

-Λήψη μέτρων πυρασφάλειας στις ευαίσθητες, επικίνδυνες και δυσπρόσιτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας. Δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας.

-Ενεργοποίηση για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Φίλοι και φίλες, αυτό είναι το πρόγραμμα και το όραμα μας για τον Καλλικρατικό Δήμο και την περιοχή σας.

Αξίζει τον κόπο να πάμε όλοι μαζί

Επιβάλλεται για έναν Δήμο

-Φιλικό και φιλόξενο

-Σύγχρονο και προσβάσιμο

-Ανθρώπινο και διακριτό

Αγαπητοί φίλοι στην προσπάθεια μας αυτή σας θέλουμε όλους παρόντες.

Στις 7 του Νοέμβρη δίνουμε το μήνυμα μας για έναν Δήμο Θηβαίων δυνατό, ισχυρό, με προοπτικές ανάπτυξης.

ΝΙΚΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΙΣΒΗΣ

ΔΕΔΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) του Δημητρίου

ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου

ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλέξανδρου

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλέξανδρου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου

ΒΙΕΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

ΛΟΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου

ΧΑΛΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΟΠΙΑΣ

ΚΟΛΥΜΠΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αθανασίου

ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου

ΜΕΪΔΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Σπυρίδωνα

ΣΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του Δημητρίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ

ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ του Δημητρίου

ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του Παναγιώτη

ΡΕΠΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Αναστασίου

ΣΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ του Ιωάννη

ΚΑΛΟΓΡΗΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ του Χαράλαμπου

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Ιωάννη

ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΣΤΙΩΝ

ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη

ΔΗΜΗΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Γεωργίου

ΤΡΙΠΕΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση