- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λέανδρος σήμανε συναγερμό – Σε επιφυλακή για τον χιονιά, άσπρη η Πάρνηθα

Η επέλαση του Λέανδρου ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα – Πότε αναμένεται να χτυπήσει την Αττική – Χιόνισε ήδη στην Πάρνηθα

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες η χώρα μπαίνει στο «ψυγείο». Η κακοκαιρία Λέανδρος έχει ξεκινήσει την επέλασή της από τα βόρεια και θα σαρώσει όλη τη χώρα. Το πρώτο κύμα του χιονιά θα χτυπήσει από το βράδυ κι αναμένεται σημαντική πτώση του υδραργύρου. Οπως τονίζει ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα έχουμε ολικό παγετό και θερμοκρασίες που θα φτάσουν 14 βαθμούς υπό το μηδέν!

Ολα αυτά θα συμβούν στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, που αναμένεται Σάββατο-Κυριακή και θα φέρει πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Το τρίτο κύμα, θα μας απασχολήσει κυρίως Δευτέρα – Τρίτη.

Γι αυτό το λόγο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή για την κακοκαιρία Λέανδρος, η οποία έχει ήδη αρχίσει να πλήττει με σφοδρότητα περιοχές της χώρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε πως παραδόθηκαν εξήντα τόνοι αλατιού στους δήμους και διαβεβαίωσε πως η περιφέρεια είναι έτοιμη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, που είναι και υπεύθυνος για τους Δήμους της χώρας, βρέθηκε το πρωί στον Αγιο Στέφανο, εκεί που βρίσκεται το «στρατηγείο» της περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έργου, καθώς και με το αλάτι που έχει αρχίσει ήδη να διανέμεται στους δήμους που αναμένεται να δεχτούν το «χτύπημα» του Λέανδρου

Εντός της ημέρας αναμένονται χιόνια σε ΜακεδονίαΘράκη και Θεσσαλία, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ακόμη και για χιόνια στην Αθήνα εντός των επόμενων ημερών. Ηδη η Πάρνηθα έχει αρχίσει να ντύνεται στα λευκά, ενώ από το πρωί χιονίζει και στην Φλώρινα, όπου το έχει στρώσει, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης χιονίζει και στο Μέτσοβο.

Χιόνια στην Πάρνηθα

Ο υπεύθυνος του καταφυγίου Μπάφι στην Πάρνηθα, Γιάννης Χέλης μίλησε για τη χιονόπτωση στο βουνό της Αττικής και τόνισε ότι αναμένεται σφοδρότερο κύμα τις επόμενες ώρες.