- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης από κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο Ταραντίλης έκανε την αρχή – Σειρά να παραιτηθεί η Μενδώνη», ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης. Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Ταραντίλης τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να ασκεί άλλο τα κυβερνητικά του καθήκοντα και στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται οικογενειακούς λόγους. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει τα εξής: 

«Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε». 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταραντίλης επέλεξε να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη θέση εξαιτίας και της καθημερινής πίεσης που εκ των πραγμάτων «φέρει» το χαρτοφυλάκιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ταραντίλης έκανε την αρχή – Σειρά για παραίτηση Μενδώνη

Με την υπόθεση Λιγνάδη συνδέει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη. Με καυστική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «μιας και ο Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός να ακολουθήσει και η Μενδώνη… Οι ευθύνες Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη δεν θα ξεχαστούν».  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί να παραιτηθεί η κυρία Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν. Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κυρία Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική».