- ΒΟΙΩΤΙΑ

Πούλου: Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι αμπελουργοί της Βοιωτίας

Συναντήθηκα την, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στην Τοπική Κοινότητα Ασκρης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Ν. Χολιασμένο, τον γεωπόνο κ. Μ. Πικάση, καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγών, και συζήτησα μαζί τους.  

Οι προτάσεις των παραγωγών εστιάζονται στα μέτρα τα οποία απαιτούν να λάβει άμεσα η Πολιτεία για την απορρόφηση της παραγωγής, για την διαμόρφωση των τιμών στα περσινά επίπεδα, καθώς και τη χορήγηση άτοκων δανείων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κόστη παραγωγής.  

Επίσης, οι παραγωγοί επέκριναν την καθυστέρηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πρόγραμμα της Πρώιμης Συγκομιδής («πράσινος τρύγος»), καθώς και την έλλειψη σχετικής ενημέρωσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού αντί του Απριλίου ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου, όταν οι αγρότες είχαν ήδη επωμισθεί όλο το οικονομικό βάρος της καλλιέργειας.  

Δεσμεύτηκα να συντονίσουμε τις προσπάθειες, από κοινού με τους αμπελουργούς του Δήμου Τανάγρας – Ασωπία, Αρμα, Στεφάνη, Καλλιθέα, Αγ. Θωμάς, Κλειδί – προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.