- ΒΟΙΩΤΙΑ

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην «Bake Hellas»

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Bake Hellas» στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αντιδρώντας στα ωράρια-λάστιχο και στη μη καταβολή των επιδομάτων.

Η εταιρεία έχει αλλάξει τα ωράρια εργασίας από σταθερές κυλιόμενες βάρδιες, σε ξεχωριστό ωράριο για τον κάθε εργαζόμενο που δεν έχει κανέναν κανόνα καθορισμού του. «Η συγκεκριμένη αλλαγή αποτελεί κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος και ταυτόχρονα βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους», σημειώνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας.

Επιπλέον επισημαίνει ότι η εταιρεία «παρότι βρισκόμαστε μέσα σε συνθήκες πανδημίας έχει υποβαθμίσει την καθαριότητα του εργοστασίου αντί να την αναβαθμίσει. Στην υποβάθμιση της καθαριότητας επιδρούν και οι αλλαγές των ωραρίων εργασίας. Η εταιρεία της “BAKE HELLAS AE” επιπλέον δεν έχει καταβάλει το επίδομα άδειας σε όλους τους εργαζόμενους, δεν χορηγεί όπως προβλέπεται όλες τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό κ.ά. ενώ παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση, επιδιώκοντας να θέσει εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων».

Το Συνδικάτο προκήρυξε απεργία και ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για

  • Επαναφορά των ωραρίων στο προηγούμενο καθεστώς των βαρδιών 6.00-14.00, 14.00-22.00 και 22.00 -6.00.
  • Αναβάθμιση της καθαριότητας που ειδικά για τους χώρους παραγωγής σχετίζεται και με το πρώτο μας αίτημα.
  • Άμεση εξόφληση των επιδομάτων αδείας, χορήγηση όλων των νόμιμων αδειών και των ρεπό όπως προβλέπεται.
  • Να μην παρεμποδίζεται η συνδικαλιστική δράση.