- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκέψεις για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας να είναι όλο και πιο πιθανό.

Από τη μια το παράδειγμα της Ιταλίας και από την άλλη η ανευθυνότητα αρκετών συμπολιτών μας και αυτό το Σαββατοκύριακο οδηγεί στις παραπάνω σκέψεις που ούτως ή άλλως ήταν και πριν υπαρκτές όπως δήλωσε και ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη του στην «Κ».

Η απόφαση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με πληροφορίες της Κ «ζυγίζεται» από το πρωί σε συσκέψεις και κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που θα γίνει και πως θα ελέγχεται.

Ενδεικτικά των σεναρίων που μελετά η κυβέρνηση είναι τα όσα δήλωσε το πρωι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει κανείς να ακολουθήσει».

Απηύθυνε δε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους και να μη θεωρείται η καραντίνα ως περίοδος διακοπών.