- ΘΗΒΑ

Σκούμας:Καμιά απάντηση για τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ Θήβας

Ο Πρώην Βουλευτής Νομού Βοιωτίας και πρώην Δήμαρχος Θηβαίων,αναφέρει τα εξής,στο προσωπικό του προφίλ στα social media:

Με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο ΦΒ, ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει κάποια γεγονότα, που είναι αληθή σε σχέση με την μη γνωστοποίηση αποτελεσμάτων ελέγχου για τη διαρροή στραγγισμάτων από το ΧΥΤΑ Θήβας, που είχε γίνει λάβει το φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο 2019.
Υπενθυμίζουμε ότι: Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το με αριθμό πρωτοκόλλου 73754/1186/3-4-2019, που υπογράφει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΠΕΧΩΣ κ. Αντ. Τερζής, τα αποτελέσματα για τα δείγματα από το ΧΥΤΑ Θήβας έχουν εξαχθεί από τη Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς και έχουν αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τις 27-02-2019!
Παρόλα αυτά, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν έχει απαντήσει ακόμα σε μένα που υπέβαλα αίτηση από τότε, για τα αποτελέσματα αυτά σε μένα, ούτε και ο Δήμος Θηβαίων από το Φεβρουάριο 2019 έως σήμερα, 1,5 έτος μετά την λήψη των αποτελεσμάτων. Η ως άνω υπηρεσία μας είχε γνωστοποιήσει προφορικά ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις των αποτελεσμάτων της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, από τα αποτελέσματα που είχε εξάγει ιδιωτικό εργαστήριο για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ ΑΕ! Το γεγονός αυτό είχε αναφέρει και σε αναφορά του ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου, κατόπιν πολλών ερωτήσεων μου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Το γεγονός τη μη δημοσιοποίησης επί 1,5 χρόνο τουλάχιστον των αποτελεσμάτων, αφήνει σοβαρό το ενδεχόμενο της συγκάλυψης των ευρημάτων και συνακόλουθα των σοβαρών ευθυνών σε όσους είχαν και έχουν την αρμοδιότητα και για το ΧΥΤΑ και για την εποπτεία του.
Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας την πρωτοφανή και συνεχή παραβίαση της ΑΕΠΟ του ΧΥΤΑ Θήβας επί χρόνια, (μεταφορά στραγγισμάτων εκτός ΧΥΤΑ). Οι ευθύνες αφορούν και τις δύο περιφερειακές αρχές και τις δύο δημοτικές αρχές.
Τα συμπεράσματα και τα γεγονότα που αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Κοκοντίνης είναι ορθά, όμως παραβλέπουν τις σοβαρές ευθύνες, και της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το 2014 τουλάχιστον έως και σήμερα.

Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.