- ΘΗΒΑ

Σκούμας: Κόλαφος για τη δημοτική αρχή η ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Νούσα

ΚΟΛΑΦΟΣ για την Δημοτική αρχή και τη συμπολιτευόμενη δήθεν αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων η ακύρωση της απόφασης 75/2017 του δημοτικού Συμβουλίου.

Ακυρώθηκε η απόφαση με αριθμό 75/29-03-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, μετά την από 11-04-2017 προσφυγή μου, λόγω έλλειψης νομιμότητας στην συγκρότηση της επιτροπής για το “συμβιβασμό” μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, (δηλαδή της βιομηχανίας, που έκλεισε το δημοτικό δρόμο και απέκλεισε την πρόσβαση των πολιτών στην κοινόχρηστη παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας).
Η απόφαση αυτή, έκρινε ως παράνομη τη σύνθεση της επιτροπής, λόγω μη συμμετοχής κανενός υπαλλήλου του Δήμου Θηβαίων και κανενός κοινωνικού φορέα της περιοχής (τη τοπικής Κοινότητας Θίσβης), αλλά αντί αυτών μετέχει εκπρόσωπος της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ που σε κάθε περίπτωση προασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας του.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ακύρωσε και την προηγούμενη με αριθμό 305/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, αφού θεωρήθηκε ότι είναι παράνομη η σύσταση της επιτροπής, η οποία είχε αποφασιστεί με αυτή την απόφαση (305/2016).
Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την δημοτική αρχή και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση Χαλβατζή, Κατσέλη, Κόρδατζη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), αφού αποκαλύπτει πλήρως τη συμπαιγνία τους με την ιδιωτική εταιρεία και την πολιτική τους επιλογή να παραδώσουν τα κοινόχρηστα πράγματα της Νούσας Θίσβης στην παρανομούσα βιομηχανία, δηλαδή στην αντίδικο ανώνυμη εταιρεία ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, καθιστώντας την μάλιστα και μέλος της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλώ το Δήμαρχο Θηβαίων και τις παρατάξεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης έστω και τώρα, και με αφορμή την απόφαση αυτή του Συντονιστή της αποκεντρωμένης Διοίκησης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουν την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων εναντίον της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για την απελευθέρωση όλων των αποκλεισμένων κοινοχρήστων χώρων της Θίσβης.

Αφήστε μια απάντηση