- ΘΗΒΑ

Σταμάτησαν τις ανασκαφές της ENELCO στη Χαιρώνεια

papagelisnikos

Εργασίες δοκιμαστικών τομών στο έδαφος της ENELCO, σταμάτησε σήμερα ο Δήμαρχος Χαιρώνειας και ο μηχανικός- τεχνικός σύμβουλος του Δήμου, αφού διαπίστωσαν ότι οι εργασίες γίνοντουσαν χωρίς την παρουσία αρχαιολόγου που απαιτούσε η άδεια που είχαν πάρει.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει τους νέους περιβαλλοντικούς όρους και την πολεοδομική άδεια και ως εκ τούτου περιορίζεται σε διερευνητικές τομές και γεωτρήσεις. Το πρόβλημα για την ΕNELCO είναι ότι το σχέδιο έχει καθυστερήσει πολύ και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός χρονοδιαγράμματος, γεγονός που καθε άλλο παρά στεναχωρεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αντιτίθενται στη δημιουργία της μονάδας.

Ο Δήμαρχος Χαιρώνειας δήλωσε : Είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα. Δεν θα επιτρέψουμε καμμία παρατυπία και θα επιμείνουμε να τηρούνται όλοι οι νόμοι απαρέγκλιτα. Έχουμε πολλά ατού στα χέρια μας και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τη δημιουργία μιας τόσο επιβαρυντικής μονάδας που αλλοιώνει τον αγροτικό-αρχαιολογικό  χαρακτήρα της Χαιρώνειας  και αναστέλλει την τοπική ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση