- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα εργοτάξια του Ε65 την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης

Στα εργοτάξια του Ε65 θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής (20/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Η παρουσία του πρωθυπουργού και του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού στα έργα του Ε65, είναι από μόνα τους σημαντικά και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης τόσο για την ολοκλήρωση του νοτίου μέρους, όσο και την χρηματοδότηση του βορείου κομματιού (Τρίκαλα – Εγνατία) μήκους 64 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η παρουσία του Πρωθυπουργού σε αυτό το έργο είναι μεγάλης βαρύτητας, δεδομένης της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο ΥΠΟΜΕ και τον Κώστα Καραμανλή, για την έγκριση χρηματοδότησης και του βόρειου τμήματος από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό (στην περιοχή του Κηπουριού) μήκους 64χλμ. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 400εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά το έργο του Ε65 και διατηρεί επαφή με την αρμόδια Επίτροπο της Ευρ.Επιτροπής, κυρία Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Με την επίσκεψη Μητσοτάκη θα επισημοποιηθεί το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση όλου του άξονα από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία Οδό. Σήμερα ο σε λειτουργία αυτοκινητόδρομος μήκους 80χλμ από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα θεωρείται «τυφλός», όντας ο μοναδικός που δεν συνδέεται με κανέναν άλλο άξονα του δικτύου αυτοκινητοδρόμων της χώρας.