- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην Άμφισσα Παρασκευή και Σάββατο η ΠτΔ και η Γ. Αγγελοπούλου

Καταφατική ήταν η απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην πρόσκληση του Δήμου Δελφών για τους εορτασμούς των διακοσίων ετών από την απελευθέρωση του πρώτου κάστρου που έπεσε στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων, του Κάστρου των Σαλώνων.

Έτσι, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα λαμπρύνει με την παρουσία της τους εορτασμούς για την ιστορική επέτειο. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, θα βρίσκεται στη φωκική πρωτεύουσα την Παρασκευή 9 Απριλίου και το Σάββατο 10 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των λιτών λόγω covid εκδηλώσεων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραστεί στην εορταστική δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνου, ενώ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στην Άμφισσα και το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης-Οικία Πανουργιά.

Πρόκειται για την 4η επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άμφισσα τα τελευταία 17 χρόνια με αφορμή τους εορτασμούς για την Γιορτή της Πόλης, μετά από εκείνη του Κωστή Στεφανόπουλου και δύο φορές του Προκόπη Παυλόπουλου.

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τις αμέσως προσεχείς ώρες από την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον Δήμο Δελφών