- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην ΒΑΒΕΛ παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου

 

του Πούλιου Παναγιώτη.

Στις 26 Ιουνίου, ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Χρυσοστόμου παρουσίασε το νέο του βιβλίο “Soundtrack – Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων” στη Babel στο Μαρούσι.

Ο κόσμος πραγματικά γέμισε τον χώρο και τίμησε τον συγγραφέα. Η βραδιά  κύλησε με ζωντανές εμφανίσεις και ερμηνείες τραγουδιών σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, των οποίων να σημειώσουμε οι συνεντεύξεις υπάρχουν στις σελίδες του βιβλίου.

Τον Πάνο προσωπικά τον γνωρίζω ελάχιστα,προερχόμαστε από 2 διαφορετικούς μουσικούς κόσμους,η μαγεία όμως, είναι πως μέσα από το ραδιόφωνο και τα κείμενά του ,είναι σαν να τον ξέρω χρόνια.

Αυτό είναι η μαγεία της πένας,της σελίδας,του ηχείου.

Η ακρόαση φτάνει για να μιλάς στον άλλον..

Τιμήστε το νέο εκδοτικό βήμα του Πάνου Χρυσοστόμου .Αυτές είναι προσπάθειες που αξίζουν. Σε μια ιδιαίτερη εποχή και σκοτεινή,αυτά τα κείμενα ας μένουν ως κεριά αναμμένα στο μονοπάτι που ακολουθούμε,για την γνώση,για την ίδια την ζωή.

 

Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας. αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους, συγκεντρωμένες σε μια μοναδική έκδοση.

 

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

 

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις και σπάνια ντοκουμέντα μαζί με κάποιες εξομολογήσεις, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν στον ειδικευμένο θεατή-ακροατή, αλλά και στον αδαή ή αδιάφορο στις λεπτομέρειες, αυτό το ενιαίο και αδιαίρετο ‘παζλ’ που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.

 

Πολλά … Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, είναι επίσης συγκεντρωμένα σε αυτή την έκδοση, με την παρουσία τους.

 

Η μουσική του κινηματογράφου λοιπόν, σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της.

 

Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν όπως προκύπτει και θα διαβάσετε μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

 

-Κλακέτα… και πάμε!

 

 

Βιογραφικό

Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές μουσικής και δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ.

Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο “Ποπ και Ροκ”, “free lancer” συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια “Δομή”.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα.

 

Έργα του συγγραφέα: 

• Τάσος Ψαρράς – Μονογραφία (Νοέμβριος 2004, εκδόση «Ε.Ε.Σ.»)

• Graffiti Ιστορίες – Διηγήματα (Μάιος 2005, εκδόσεις «Αγκυρα»)

• Νίκος Μαμαγκάκης – Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία (Δεκέμβριος 2006, εκδόσεις «Αγκυρα», Υποψηφίο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού – Μαρτυρίας»)

• Είμαι …blogger και είμαι καλά! (Μάιος 2009, εκδόσεις «Μετρονόμος»)

• Μη μιλάς (Δεκέμβριος 2014, εκδόσεις «Bee group»)

 

Αφήστε μια απάντηση