- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ

Στο επίκεντρο της προσοχής των πολιτικών αρχηγών η Βοιωτία

assets_LARGE_t_420_54559035

Η μάχη στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια του νομού Βοιωτίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της αποχώρησης των Σταθά και Σκούμα, που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από τις τρεις έδρες της περιφέρειας διεκδικούν από μία πλέον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την τρίτη έδρα δίνουν μάχη το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα,  το Ποτάμι αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Τη Βοιωτία  και τους δήμους Θήβας, Αλιάρτου, Λεβαδέων και Ορχομενού επισκέφθηκε ήδη ο Μεϊμαράκης, στη Λιβαδειά μίλησε  ο Τσίπρας προσπαθώντας να συσπειρώσει τον κόσμο του, στη Βοιωτία θα ρίξει και πάλι το ενδιαφέρον του το ΚΚΕ προσπαθώντας να βγάλει αυτή τη φορά μια έδρα, αφού στις προηγούμενες εκλογές την έχασε για λίγους ψήφους. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα  είναι και πάλι ο ίδιος ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ο οποίος την Κυριακή θα βρίσκεται στη Βοιωτία.

Την τρίτη έδρα θα διεκδικήσει και το Ποτάμι με τον Καράμπελα, όπως και το ΠΑΣΟΚ με τον Κλέαρχο Περγαντά  παρά τις αντιδράσεις των τοπικών  κομματικών  στελεχών και τον ξαφνικό αιφνιδιασμό. Η κατάσταση είναι ήδη διαφορετική από τις προηγούμενες εκλογές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι της Βοιωτίας.

Η φημολογία σε λίγες ώρες, με την επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων θα λάβει τέλος και το μόνο ψηφοδέλτιο που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα είναι αυτό της Λαϊκής Ενότητας που διεκδικεί την τρίτη θέση και μία έδρα, με τους  Γιάννη Σταθά, Θανάση Σκούμα, Ελένη Πούλου, Ηρακλή Μοναχόπουλο και Ακτίνα Βελιτζέλου.

Αφήστε μια απάντηση