- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο της Θήβας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στα πολλά προβλήματα με τις ελλείψεις και στο νοσοκομείο Θήβας, όπως και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που περιοδεύει στην πόλη.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα για να μην είναι τα δημόσια νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πως αυτό είναι το εγκληματικό και το επικίνδυνο και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας που κερδοφορεί σε βάρος της υγείας. 

Ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Θήβας σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί το νοσοκομείο με κέντρο αιμοδοσίας, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας.

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο διοικητής του νοσοκομείο Κ. Χροναίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η Γιώτα Λεμπέση, πρόεδρος του Σωματείου, έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού, σημειώνοντας ότι λειτουργεί με το 50% του προσωπικού που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου. Αναφέρθηκε επίσης και στα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.

Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων και φορέων στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, με θέμα: «Ένας χρόνος πανδημίας – Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή – υγεία – δουλειά».