- ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναισθησία: Κυβέλη Καστοριάδη – Blue Portraits

Συναισθησία:

Κυβέλη Καστοριάδη – Blue Portraits

Από το Παρίσι στην Αθήνα, η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης παρουσιάζουν μία μοναδική μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από τις προσωπογραφίες της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Συναισθησία.

Μία σειρά από διαχρονικά τραγούδια και νοσταλγικές μελωδίες που συνθέτουν μία εφήμερη έκθεση αφιερωμένη στην αποτύπωση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης μέσω της μουσικής. Τραγούδια των Gainsbourg, Piazzola, Χατζιδάκις, Barbara δημιουργούν απροσδόκητες εικόνες, όπως τη Μαρία του Μπουένος Άιρες να χορεύει αγκαζέ με τον Monsieur William, καθώς ένα μικρό αγόρι γεμάτο ερωτηματικά που συναντά την Τρελή του Φεγγαριού.

Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με όχημα τη βελούδινη, αλλά με τζαζ καταβολές φωνή της Κυβέλης Καστοριάδη και με τη συνοδεία του Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις. Η ευκολία της Κυβέλης να τραγουδά άπταιστα πέντε γλώσσες καθώς και οι αυθόρμητες εναλλαγές στο ερμηνευτικό της ύφος, σε συνεργασία με τον άνθρωπο-ορχήστρα Ορέστη, θα μας χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη νοσταλγικές μελωδίες.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μία αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Για αυτό και οι δισκογραφικές της δουλειές εκδίδονται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο.

Πρώτη κυκλοφορία ήταν ο δίσκος με τίτλο Sous le ciel de Paris (με την Ντόρα Μπακοπούλου και τον Ηρακλή Βαβάτσικα) και ο δεύτερος με τίτλο Songs for a blue cloud, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε επίσης το άλμπουμ Blues for a Woodpecker του Ορέστη Καλαμπαλίκη στο οποίο αναδεικνύει τη συνθετική του ταυτότητα, μιας και περιλαμβάνει συνθέσεις του ίδιου, αλλά και μεταγραφές και διασκευές για κιθάρα από τον ίδιο. Είναι ένα παράθυρο με θέα τις μουσικές αναφορές αλλά και το μουσικό κόσμο του.

Παρασκευή 31/01

20.30

Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Γενικό εισιτήριο: 15€

Εισιτήριο για B&E Members: 12€