- ΑΡΘΡΑ

Τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ημών Χριστού – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ημών Χριστού – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 6/1/21 Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/CxOya_sL7pA?t=6

Με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας τιμήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου,  η εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του τόνισε ότι θα πρέπει να θυμόμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας και να μας χαρακτηρίζει η σωφροσύνη, η δικαιοσύνη, η ευλάβεια και η αγιότητα, όπως ακριβώς μας διδάσκει το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα. Και ευχήθηκε να κρατήσουμε την ειρήνη του  Χριστού μέσα μας, να αγαπήσουμε και να συγχωρήσουμε τους πάντες και τον νέο χρόνο με την Χάρη του Θεού να τον κάνουμε καλύτερο.

Το πρωί της παραμονής των Θεοφανείων, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Όρθρο, τις Μεγάλες Ώρες, τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, κεκλεισμένων των θυρών, με την συμμετοχή μόνο της αδελφότητας.