- ΘΗΒΑ

Τιμή στον Θηβαίο Πρωτοψάλτη Γιώργο Χατζηχρόνογλου

xatzixronoglou1

Ο Θηβαίος Αρχων Πρωτοψάλτης Γιώργος Χατζηχρόνογλου θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής ετήσιας γιορτής του Δικτύου Μικρασιάτης στην Αθήνα.

Ο Γ. Χατζηχρόνογλου  γεννήθηκε στη Θήβα. Είναι καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής σε τρία Ωδεία, ιδρυτής και χοράρχης  της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, συγγραφέας βιβλίων βυζαντινής μουσικής, μελοποιός, ενώ έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό cds με εκκλησιαστικούς ύμνους και δύο με παραδοσιακά τραγούδια. Εχει εμφανιστεί με την χορωδία του  ή ως μονωδός σολίστας στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, Μικρή Επίδαυρο, Παλλάς, Θέατρο Δελφών, διάφοροι ιεροί ναοί και αίθουσες), στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιταλία, Καναδά κα.) στην κρατική και ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Υπήρξε παραγωγός μουσικών εκπομπών στον Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ως πρωτοψάλτης τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οφφίκιο του Αρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και από την Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον Χρυσούν Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, για την παρουσία του και την προσφορά του στη βυζαντινή μουσική και την εκκλησία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2014 στις 14:30 στη μουσική σκηνή 1002 νύχτες, στου Ψυρρή, στα πλαίσια των 6 χρόνων της παρουσίας του Δίκτυου Μικρασιάτης  και περιλαμβάνει γνήσιο μικρασιάτικο γλέντι με τη Μαριώ και τη Βιβή Βουτσελά.

Αφήστε μια απάντηση