- ΒΟΙΩΤΙΑ

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο»

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. Εξ αρχής επισημάνθηκε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο εκπροσωπεί την οικονομία της αγοράς αλλά πρεσβεύει και την κοινωνία της αγοράς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

  • Το νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας και δεν συμβάλλει στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων μπροστά στην πρόκληση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
  • Οι πολιτικές που πρεσβεύει ως προς το οικονομικό μοντέλο που προτείνει να ακολουθήσουμε, βρίσκονται στον αντίποδα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας αλληλεγγύης. Οι μονομέρειες της ως προς τον ρόλο της ιδιωτικής οικονομίας την τοποθετούν στο άκρο των συντηρητικών αντιλήψεων.
  • Η κυβέρνηση μιλά για μείωση φόρων, γεγονός, όμως, που δεν συνάδει με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατέθεσε και προβλέπουν αύξηση εσόδων από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 264 εκατ. ευρώ.
  • Οι μειώσεις που ευαγγελίζεται είναι ψευδεπίγραφες και στην πράξη ακυρώνονται, αφού την ίδια ώρα έρχονται πρόσθετες επιβαρύνσεις: αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και επιπλέον κρυφός φόρος 22% για όσους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για τη ζώσα πραγματικότητα των αγροτών. Δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για το αγροτικό πετρέλαιο.
  • Με το νομοσχέδιό της, η Κυβέρνηση αποκλείει τους τρίτεκνους από την απαλλαγή φόρου πολυτελείας και τους ΑΜΕΑ άνω των 24 ετών από το κοινωνικό μέρισμα.
  • Και αυτό το νομοσχέδιο, όπως και εκείνα για το επιτελικό κράτος και την ανάπτυξη, εξυπηρετούν επικοινωνιακούς στόχους και όχι την ουσία των προβλημάτων των πολιτών.