- ΒΟΙΩΤΙΑ

Χαρδαλιάς:Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2021 Lockdown στη Βοιωτία

Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2021 παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία, όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το επιδημιολογικό ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ενώ από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν σήμερα 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Βοιωτία.

Για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο εντεταλμένος για την πανδημία περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Ανδρέας Τοουλιάς. Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ Fm, είχε κάνει λόγο για αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία.

Η νέα παράταση των αυστηρότερων μέτρων, για τρίτη εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι εντείνει τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή κυρίως από την πλευρά αιρετών και εκπροσώπων του λιανεμπορίου.

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Χαρδαλιάς: Δεν ξεκινά ψάρεμα και κυνήγι – Εξαιρούνται τρεις νομοί – Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5.00 ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις περιοχές: Ροδόπη, Έβρος και Ξάνθη. Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες. Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Aλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

Επιτρέπεται σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Βοιωτία, Σπάρτη, Εορδαία, σε Κρόκο και Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς και στον Ασπρόπυργο και τις Αχαρνές.

Ιδιαίτερα για τις Αχαρνές ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παρά τα αυστηρότερα  μέτρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον περιορισμούς στην περιοχή.