- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

📍 Tι ζήτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων από την Μενδώνη

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Καστελλίων και του Κάστρου της Αλυκής ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζήτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, με την υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης της κ. Μενδώνη στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Ο κ. Αναστασίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, κ. Αναστάσιο Καμούτση, καθώς και από το πρόεδρο της Κοινότητας Ξηρονομής, κ. Στάθη Κεφαλά, είχε την ευκαιρία να θέσει ορισμένα ζητήματα στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία δεσμεύθηκε ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θήβα.

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ειδικότερα, ο κ. Αναστασίου απέσπασε από την κ. Μενδώνη τη δέσμευση ότι θα εγκριθούν άμεσα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(ΚΑΣ) οι μελέτες ανάδειξης του λόφου των Καστελλίων και του ηγεμονικού τάφου Καστελλίων, οι οποίες έχουν κατατεθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα απομάκρυνσης των βράχων από τον δημοτικό δρόμο της Αλυκής, οι οποίοι είχαν αποκολληθεί και καταπέσει εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από τις έντονες βροχοπτώσεις. Στο πλαίσιο της ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, ο Δήμαρχος Θηβαίων συζήτησε με την υπουργό Πολιτισμού την προοπτική ανάδειξης της Ακρόπολης των Αρχαίων Σιφών(Κάστρο Αλυκής), η οποία αποτελεί έναν από τους ωραιότερους κρυμμένους αρχαιολογικούς «θησαυρούς» της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

#αρχαιολογικοί_χώροι#αλυκή#Θήβα#Δήμαρχος_Θηβαίων#Δήμος_Θηβαίων

Facebook Comments Box