- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

📺Θεοδωρικάκος – Μπακογιάννης: Κόντρα με φόντο την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας(Video)

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη έστειλε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του δημάρχου ΑθηναίωνΚώστα Μπακογιάννη, για την ανομία στο κέντρο της πόλης.

«Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μπακογιάννης σε Θεοδωρικάκο: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα»

Νωρίτερα την Τρίτη, 10 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας το οποίο αντιμετωπίζει η Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχοςεπανέλαβε το αίτημά του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τάκη έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».  Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων και τόνισε: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει  εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει  χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

Ανακοίνωση ΠΡΟ.ΠΟ: «Η επικοινωνία μας υπάρχει και είναι διαρκής»

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησαν στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ζήτησε συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, λέγοντας πως ο υπουργός «εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση».

Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο και τόνισαν:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Facebook Comments Box