You are currently viewing 🔊Τσίπρας: Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος(Video)

🔊Τσίπρας: Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος(Video)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος»

Κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειμμα ενσυναίσθησης, καθώς όπως είπε δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση σε τι τρομακτικές αυξήσεις καλείται να ανταπεξέλθει το μέσο νοικοκυριό και κυρίως οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην μεσαία τάξη αλλά και οι αδύναμοι. Μίλησε για ρήτρα ληστείας για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

«Κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάγγελμα για να ανακοινώσει μέτρα υποτίθεται κατά της ακρίβειας τα οποία εδώ και πάρα πολλούς μήνες δεν τα βλέπει ο πολίτης στους λογαριασμούς του. Ανακοινώσατε από την ΔΕΘ ότι θα καλύψετε το 80%  της  ρήτρας αναπροσαρμογής», είπε και συνέχισε:

«Έχουν περάσει εννιά μήνες και η ρήτρα να προσαρμογής έχει μετατραπεί σε πραγματικότητα για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε καλώντας τη ΝΔ να σταματήσει συμπεριφέρεται στους Έλληνες πολίτες με έναν τρόπο κυνικό. «Σταματήστε να τους υποβαθμίζετε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους και κυρίως σταματήστε να τους κατηγορείτε κι από πάνω ότι είναι τζαμπατζήδες»

«Αν το τζάμπα πέθανε, πλήρωσε τα χρέη σας προς το Δημόσιο και μετά να έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο που δεν είναι επιλογή τους δεν είναι να μην πληρώσουν. Δεν το κάνουν από επιλογή είναι αδυναμία όταν σε ένα συνταξιούχο που παίρνει 600 € σύνταξη του έρχεται ο λογαριασμός 700 €,  που θα τα βρει να τα πληρώσει;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Με σκωπτική διάθεση ρώτησε αν η λύση είναι αυτή «αναμασούν τα παπαγαλάκια», δηλαδή να μείνουν νηστικοί για να πληρώσουν τον λογαριασμό.

«Θέλω σήμερα να καταθέσω την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας, διότι τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν για άλλη μια φορά ανέγγιχτο το μηχανισμό της αισχροκέρδειας και ανακοινώσατε με πλαστό τρόπο ότι θα δώσετε πίσω αναδρομικά 600 € από το Δεκέμβριο έως και το Μαϊο για τους υπέρογκούς λογαριασμούς. Και όταν πάει να κάνει κανείς το λογαριασμό τι θα πάρουν πίσω βλέπουν ότι θα έχετε προϋπολογίσει 280 εκατομμύρια για 4 εκατομμύρια καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ σε σας αλλά θα μεγαλώσεις και την ενεργή την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνετε ότι αντί να δει 600 € θα βλέπει 50ευρα και 30ευρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί τους πολίτες σε «κίνημα δεν πληρώνω», «καλούμε εσάς να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορεί αυτούς ανθρώπους που πλήρωνα πάντα τους λογαριασμούς να τους ονομάζεται τζαμπατζήδες και να τους βάζετε σε μια διαδικασία έκθεσης απέναντι στο νόμο και να απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών τους και των επιχειρήσεων τους».

Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να σταματήσει να κόβει το ρεύμα σε ανάπηρους σε συνταξιούχους ανέργους σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας  αναπροσαρμογής. « Σταματήστε αυτό το αίσχος της αισχροκέρδειας σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων», συμπλήρωσε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι πρόκειται για κοινοτική οδηγία.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της ΡΑΕ τόνισε προς την κυβέρνηση ότι ήδη ξεκίνησε τις αλχημείες για τη μείωση των υπερκερδών. «Κάνετε αλχημείες πως το 1,5 δις ευρώ θα το πείτε 900 εκατ. ευρώ, 600 εκατ. ευρώ και θα τα κάνετε τελικά ψυχούλα.  Σιγά μη φορολογήσει ο κύριος Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη Δ.Ε.Η. ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες που κερδίζουν εκατομμύρια ενώ μέσος πολίτης σήμερα δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει το ρεύμα του», επισήμανε κλείνοντας.

Facebook Comments Box