- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Ιδιωτικό θέμα» η φερόμενη ως εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση προώθησης ανήλικης

«Η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα έστω και παράνομα, με ό,τι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό, έχει καμία σχέση;», είπε ο υπουργός

Γεωργιάδης: «Ιδιωτικό θέμα» η φερόμενη ως εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση προώθησης ανήλικης

Στην υπόθεση καταγραφής διαλόγων από την ΕΥΠ, στους οποίους πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να συνδιαλέγεται με προαγωγό ανήλικου κοριτσιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «ελαφρότητα» και «ιδιωτικά θέματα, έστω και παράνομα». 

Συγκεκριμένα, καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA «Εκτός Γραμμής», ο κ. Γεωργιάδης καλέστηκε να σχολιάσει – μεταξύ άλλων – τις επίμαχες καταγραφές της ΕΥΠ, που έχουν προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο υπουργός δήλωσε τα εξής, συγκρίνοντας το ζήτημα με την καταγγελία Καλογρίτσα, για στημένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών: «Ως προς τον πρώην υπουργό που φέρεται στις καταγραφές να μιλάει για αυτά τα θέματα με μία ελαφρότητα – εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι γιατί στα δημοσιεύματα δεν υπήρχε το ονοματεπώνυμο, ούτε έχω τις καταγραφές της ΕΥΠ – αν υπάρχει πράγματι ονοματεπώνυμο πρώην υπουργού, δεν έχει θέσει στη ΝΔ. Αλλά, η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα έστω και παράνομα, με ό,τι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, έχει καμία σχέση; Εάν κάποιος έκανε στην ιδιωτική του ζωή παράνομες πράξεις, αν τιμωρηθεί. Αλλά στην ιδιωτική του ζωή τα έχει κάνει, όχι στη δημόσια».