- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στον χώρο της Σφήνας

8ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στον χώρο της Σφήνας Κάδμου 48 στις 1-2 και 9-10 Οκτώβρη 2021.Η Σφήνα – αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος καi η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σας προσκαλούν στο τετραήμερο εκδηλώσεων του 8ου Αντιφασιστικού – Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που φέτος θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της συλλογικότητας στην Κάδμου 48 στην Θήβα.

Έναν χρόνο μετά την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020 και την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της χρυσής αυγής η κοινωνία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εκφασισμού και καταστολής ελευθεριών. Τα περιστατικά έμφυλης βίας είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ οι ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές θεσμοθετούνται επίσημα από την κυβέρνηση και το κράτος.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό για το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σημαίνει επαναπροωθήσεις και πνιγμοί ανθρώπων στο Αιγαίο ενώ για όσους βρίσκονται ήδη στην ενδοχώρα στρατόπεδα συγκέντρωση και καμία επαφή με τον κοινωνικό ιστό. Ταυτόχρονα η εγκληματική διαχείριση στις πρόσφατες καταστροφές και την πανδημία, “βαπτίζεται” ευκαιρία για επενδύσεις και ξεπούλημα της φύσης.

Η καταστροφή και εξαφάνιση κάθε κοινωνικού αγαθού και κοινωνικής πρόνοιας μας οδηγεί στην διαπίστωση πως ζούμε την βαρβαρότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ίδιο το φασισμό.Σ’ αυτή την συγκυρία το 8ο Φεστιβάλ έρχεται να συμβάλει στην ενημέρωση και την ιστορική συνέχεια του Αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, προτάσσοντας την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως τις αξίες που πρέπει να διαχέονται στην κοινωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/1019:00

Ένας χρόνος από την καταδίκη των ναζί

Τελικά νικήθηκε ο φασισμός ;Συζήτηση με τους Ελευθέρια Τομπατζόγλου (συνήγορος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής) και Ύποπτο Μούσι ( αρθρογράφος-ακτιβιστής )

HIP HOP LIVE21:30 warm up dj set by sfs (Θήβα)Θεια Αρτεμησια (Λιβαδειά)ραπ τσουρ κολλεκτιβ (Λιβαδειά)ΚΠΡ (Λιβαδειά)sedatephobia rap collective (Θεσσαλονίκη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1019:00 Από τους “σωτήρες” μας ποιος θα μας σώσει;Εμπειρίες αυτοοργάνωσης και κρατική διαχείριση στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Συζήτηση με συντρόφους και συλλογικότητες που οργανωθήκαν στις πρόσφατες καταστροφές.

LIVE 21:30 Ρεμπέτικο γλέντι Los Camarados και φίλοι

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1019:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ”Καινούριος Ουρανός”Οι Γυναίκες του ΔΣΕ

LIVE21:30 The Last Verse

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1017:00

Ημέρα κουκλοθέατρου

Κουκλοθέατρο Αγιουσάγια!Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟParaMana Puppet TheatreStrata Puppet Theater

LIVE21:30 Hiraeth