- ΘΗΒΑ

Aνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανθρώπους του λαού που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά της στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι ένα σημαντικό κομμάτι του λαού ξεπέρασε τα εκβιαστικά διλήμματα, πήγε στην κάλπη με πολιτικά κριτήρια, καταδίκασε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που οδήγησε στο Μνημόνιο, τη χειροτέρευση της ζωής του λαού. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσους έκαναν το βήμα και ψήφισαν για πρώτη φορά το συνδυασμό που στήριξε το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είμαστε περήφανοι για όσους έδωσαν τη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ.

Η απώλεια πανελλαδικά 1.100.000 ψήφων για το ΠΑΣΟΚ και 550.000 για τη ΝΔ, η ταυτόχρονη άνοδος σε ψήφους και ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης, και στην περιοχή, δίνει ελπίδα και προοπτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, για το λαϊκό κίνημα. Κερδίζει έδαφος η πρόταση για τη συμμαχία του λαού ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε με τους εκλεγμένους που έχουμε στο περιφερειακό, τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια να αποτελούμε τα αυτιά και τα μάτια των εργαζομένων, να πρωτοστατήσουμε στην ενημέρωση, την κινητοποίηση για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα τους. Να τονωθεί το αγωνιστικό πνεύμα, εργαζόμενοι και νέοι να μπουν στην οργανωμένη πάλη, καθώς άμεσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Γνώμονάς μας είναι αποκλειστικά οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού της περιοχής.

Επισημαίνουμε ότι η μάχη των εκλογών δεν τελείωσε, θα ολοκληρωθεί με το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. Η ξεκάθαρη θέση μας για το δεύτερο γύρο στους δύο δήμους και την περιφέρεια, εφόσον δεν περνάει η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ο λαός να ρίξει λευκό ή άκυρο. Η ουσία είναι ότι οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ταυτόσημη πολιτική, εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Προοπτική για το λαό ανοίγει όσο κατανοείται αυτή η αλήθεια και απεγκλωβίζονται μόνιμα εργαζόμενοι και από τους δύο, αυτό τρέμουν και τους ανησυχεί.

Αφήστε μια απάντηση