- ΒΟΙΩΤΙΑ

Aντιπαράθεση Πούλου με Παπαθωμά

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κ.Πούλου και στην κ.Παπαθωμά με αφορμή τα όσα έγιναν, με τα κρούσματα στην Ιερά Μονή Μακαριώτισσας στην Δομβραίνα.

Η ανακοίνωση της κ.Πούλου.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σήμερα το πρωί στο ράδιο Θήβα : «Δεν ξέρω αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι γίνεται μια διασπορά του ιού στη περιοχή και στην Ελλοπία και στη Ξηρονομή και πληροφορίες μου λένε και για την Δομβραίνα, οι οποίες προέρχεται από εκεί – την Μακαριώτισσα – η διασπορά αυτή. Εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα για το αν θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα το μοναστήρι και οι εργαζόμενοι που εργάζονται εκεί». Ο κ. Κεφαλάς υπογράμμισε πως σύμφωνα με πληροφορίες του ακόμη και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 γινόταν διανομή των προϊόντων που παράγει η Ιερά Μονή. «Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά.»

Η ανωτέρω καταγγελία δεν είναι η μόνη καθώς επίσης πολλές διαμαρτυρίες ακούγονται για πλημμελείς ελέγχους και μεγάλη διασπορά του ιού σε σούπερ μάρκετς της περιοχής μας.

Απαιτούμε από την κα. Παπαθωμά, ως υπεύθυνη, πολιτική προϊσταμένη της ΠΕ Βοιωτίας να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την ανωτέρω καταγγελία αλλά και γενικά για τις ενέργειές της στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας.

Γιώτα Πούλου

Η απάντηση της κ.Παπαθωμά.

«Το να μη γνωρίζεις είναι θεμιτό. Ρωτάς και μαθαίνεις . Το να μιλάς σαν να μην γνωρίζεις, ενώ γνωρίζεις, δεν τιμά ούτε το πρόσωπο, ούτε τον θεσμό.

1. Γνωρίζει η φίλη μου, Βουλευτής Γιώτα Πούλου, ότι το συγκεκριμένο ερώτημα, έπρεπε να διαβιβάσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την διεξαγωγή των ιχνηλατήσεων και στην επιθεώρηση εργασίας που χειρίζεται εργασιακά ζητήματα.

2. Γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας, σε μεικτά κλιμάκια με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιούν διαρκώς ελέγχους σε όλη την περιφερειακή ενότητα, μέχρι σημείου να κατηγορούνται για υπερβάλλοντα ζήλο. 

Σχετική ενημέρωση δόθηκε και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων. 

3. Γνωρίζει ότι ο Δήμος Θήβας βρίσκεται στον υγειονομικό χάρτη των κόκκινων περιοχών, με συγκεκριμένα και σαφή περιοριστικά μέτρα.

Η Π.Ε. Βοιωτίας και τα στελέχη της, συνεχίζουν τη δουλειά με αμείωτο ρυθμό , στο πλαίσιο της εθνικής και τοπικής προσπάθειας να περιοριστεί ο επικίνδυνος ιός.

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΤΚ Ξηρονομής

«Είναι γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια αναστάτωση στην μικρή κοινωνία την Ξηρονομης και των γειτονικών κοινοτήτων εξαιτίας νέων κρουσμάτων κορωνοιου που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ως πηγή προέλευσης την ΙΜ Μακαριωτισσας Δομβραίνας.

 Τις πληροφορίες αυτές ανέφερα σε πρωινή μου τηλεφωνική επικοινωνία σε τοπικά ΜΜΕ. Όπως ενημερώθηκα από τις  αρμόδιες αρχές, είναι βέβαιο ότι έχουν τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και έχουν δοθεί και οι απαραίτητες οδηγίες. Εξάλλου η μέχρι σήμερα λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών στον νομό μας δεν έχει δείξει κάτι διαφορετικό και όπου έχει απαιτηθεί έχουν επέμβει άμεσα για να μην υπάρξει διασπορά. 

Είμαι βέβαιος πλέον ότι  το ίδιο έχει γίνει και τώρα και αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα θα είχαμε ενημερωθεί όλοι. Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι η αναφορά μου σε εκβιασμό των υπαλλήλων προέρχεται από παντελώς αναξιόπιστη πηγή και δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν και ζήτω συγνώμη για την αναφορά μου αυτή. Είμαι πάντοτε σε ετοιμότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πολιτική προστασία αν μου ζητηθεί για το καλό της τοπικής κοινωνίας ειδικά στην περίπτωση της πανδημίας.

Σε βάρος της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να γίνεται πολιτική σπέκουλα», αναφέρει στη δημόσια δήλωσή του απόψε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς