- ΒΟΙΩΤΙΑ

Aντιπαράθεση Ταγκαλέγκα με Καραμάνη

Από το συνδυασμό “Αλλάζουμε σελίδα” εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά ανακοίνωση με τη οποία σχολιάζονται οι αλλαγές στους αντιδημάρχους του Δήμου Λεβαδέων που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

Βαθύτατη ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί η απόφαση του Δημάρχου Λεβαδέων για “αναδιανομή” αρμοδιοτήτων σε αντιδημάρχους, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε όσο και για την πολιτική ουσία του ζητήματος.Καταρχάς η “αναδιανομή” αυτή συνοδεύεται και από ανάκληση από τις θέσεις τους τριών αντιδημάρχων.

Η ανάκληση αυτή σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 59, παρ.4τουΝ Ν. 3852/2010, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από την παρ. 2γ, άρθρο 5 του Νομού 4623/19) , όταν συμβαίνει πριν από τη λήξη της θητείας των αντιδημάρχων, θα πρέπει να είναι ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ από τον Δήμαρχο και να αφορά στα διοικητικά τους καθήκοντα.Τέτοια αιτιολόγηση δεν υπήρξε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Δεύτερον αλλά και σημαντικότερο:

Διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος μας μένει χωρίς Αντιδημάρχους στους κρίσιμους τομείς της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και των ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΕΡΓΩΝ, γεγονός που απειλεί τη λειτουργία του Δήμου μας με τραγική υποβάθμιση. Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει σε κανένα από τους Δήμους που γνωρίζουμε. Τυπικά ο Δήμαρχος μπορεί να αναλάβει και αυτά τα καθήκοντα. Ουσιαστικά όμως μπορεί να ανταποκριθεί;

Άλλωστε φαντάζει οξύμωρο ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ενώ ανακλήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στον ίδιο τομέα…Και αυτές οι πολιτικές επιλογές ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΎΝ ΕΠΑΡΚΩΣ στους δημότες του Δήμου Λεβαδέων.

Αναμένουμε με αγωνία απαντήσεις από τον υπεύθυνο για τις επιλογές αυτές κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας απαντά στην ανακοίνωση του συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα” σχετικά με τους λόγους της αλλαγής αντιδημάρχων δηλώνοντας:

«Μετά την δημοσιοποίηση του “έντονου προβληματισμού” και της “βαθύτατης ανησυχίας” του συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα”, θα ήθελα να απαντήσω άμεσα στον κ. Καραμάνη, ώστε να τον καθησυχάσω και να μην τον υποβάλλω στη βάσανο της αναμονής έως την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου.Η ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Καραμάνη ορθώς αναφέρει πως η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν την λήξη της θητείας του απαιτείται να είναι ειδικώς αιτιολογημένη από τον Δήμαρχο, όμως στη δική μας περίπτωση δεν πραγματοποιήθηκε ανάκληση Αντιδημάρχου ή Αντιδημάρχων, αλλά εκ νέου τοποθετήσεις, έπειτα από ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όλων των Αντιδημάρχων.Θέλω να ελπίζω πως ο κ. Καραμάνης δεν αμφισβητεί το εκ του νόμου δικαίωμα μου να διοικώ τον Δήμο, έχοντας την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό και να διανέμω αρμοδιότητες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας, σύμφωνα με την κρίση μου.

Άλλωστε γι’ αυτό θα κριθώ!»

Επανέρχεται με νεότερη ανακοίνωση-απάντηση στο δήμαρχο Λεβαδέων ο συνδυασμός “Αλλάζουμε Σελίδα” για τις αλλαγές των αντιδημάρχων:

“Απάντηση στην (ειρωνική όπως συνήθως) απάντηση του Δημάρχου

Η ανησυχία δυστυχώς παραμένει γιατί

:Α) Μόνο μετά την απάντηση στο δελτίο τύπου του συνδυασμού μας έμαθαν οι πολίτες ότι οι αντιδήμαρχοι ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΑΝ, αφού επιμελώς ο Δήμαρχος το αποσιώπησε στην πρώτη του ανακοίνωση

Β) Γιατί ο Δήμαρχος δεν απαντά πώς θα διοικηθεί ο Δήμος χωρίς αντιδημάρχους στα Τεχνικά Έργα και στην Καθαριότητα.

Γ) Γιατί προφανώς και δεν αμφισβητήσαμε το δικαιωμά του να διανέμει αρμοδιότητες στους συμβούλους του.

Απορούμε όμως για το πού είδε κάτι τέτοιο στην ανακοίνωσή μας.

Μετά την απάντησή του λοιπόν ας μας επιτρέψει να ΑΝΗΣΥΧΟΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.