You are currently viewing “Άμπωτις” κυκλοφόρησε το νέο cd του Γιώργου και του Σταύρου Σταυρακάκη

“Άμπωτις” κυκλοφόρησε το νέο cd του Γιώργου και του Σταύρου Σταυρακάκη

«ΑΜΠΩΤΙΣ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Κυκλοφορεί από την MLK (Δεκέμβρης 2020)

Δέκα τραγούδια που ξεκίνησαν να ηχογραφούνται την περίοδο της καραντίνας σε Αθήνα και Ηράκλειο κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες. Οι ηχογραφήσεις συνεχίστηκαν στο studio μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Μια συνεργασία του Γιώργου και του Σταύρου Σταυρακάκη (στίχοι και μουσική αντίστοιχα) με τραγούδια «χτισμένα» πάνω σε «κλασικές» ελληνικές αλλά και δυτικές φόρμες και που ισορροπούν ανάμεσα στον ηλεκτρικό και στον ακουστικό ήχο. Ο έρωτας, η μοναξιά, οι μετανάστες, η θάλασσα και το ταξίδι μερικά από τα θέματα των τραγουδιών, που στεγάζονται κάτω από τον τίτλο «ΑΜΠΩΤΙΣ».

Τα τραγούδια μοιράζονται ερμηνευτικά οι δύο τραγουδοποιοί.

Καλή ακρόαση!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Έλληνας τραγουδοποιός και ποιητής. Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια ζει στην Αθήνα. Στο ξεκίνημά του, σε εφηβική ακόμα ηλικία, είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Μάνο Λοΐζο αλλά και τον Μανόλη Ρασούλη με τον οποίο συνέχισε να συνεργάζεται μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Το 1996 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο «Ρεσάλτο» στην EMI με παραγωγό τον Μάνο Ξυδούς. Ακολούθησαν οι δίσκοι «Γυάλινα Φτερά», «Απουσίες», «Carousel», «Χάρτινες Πόλεις», «Unplugged», «Στην αυλή των μπουφόνων», αλλά και αρκετές συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Από το 2004 μέχρι και το 2013 συνεργάζεται με τον Ελβετό συνθέτη και τραγουδοποιό Marco Zappa, πραγματοποιώντας κοινές εμφανίσεις σε συναυλίες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα και με αρκετές συμμετοχές στην δισκογραφία του Ελβετού τραγουδοποιού. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί, αφού ο Marco Zappa αναλαμβάνει τις δισκογραφικές παραγωγές του Έλληνα τραγουδοποιού. Οι δίσκοι «Χάρτινες Πόλεις» (2010) και «Unplugged» (2013) ηχογραφούνται εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό και κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τον «Μετρόνομο».

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια γράφει ποιήματα εκδίδοντας τις ποιητικές συλλογές: «Δωμάτιο» (1981), «Συνάλλαγμα τέλος» (1985), «Ένα παλιό καλοκαίρι» (1988), «80+1 Ποιήματα» (2004), «Οινομαγειρεία» (2006), «Επέκεινα των ασμάτων» (2009), «Το κουφάρι του τζίτζικα» (2016) ενώ ποιήματά του συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ανθολογίες ελληνικής ποίησης.

Τελευταία του συνεργασία η συμμετοχή στο δίσκο «Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει» του μελοδραματικού Hip-Hop γκρουπ «Soul Destiny».

www.gstavrakakis.gr

Facebook@giorgosstavrakakis.art

Δισκογραφία

1997 – «Ρεσάλτο» – EMI

2002 – «Γυάλινα Φτερά» – Wave Music

2006 – «Απουσίες» – ΣΕΙΣΤΡΟΝ

2008 – «CAROUSEL» – ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

2010 – «Χάρτινες Πόλεις» – Μετρονόμος

2013 – «Unplugged» – Μετρονόμος

2019 – «Στην αυλή των μπουφόνων» – Μετρονόμος

Συμμετοχές

2003 – Marco Zappa «SognidiGiorni»

2006 – Marco Zappa «In Giro Una Vita»

2007 – Μάνος Ξυδούς «Βράδιασε τα ξαναλέμε»

2009 – Marco Zappa «Ritratti»

2015 – Soul Destiny “Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει»

Ποιητικές Συλλογές

1981 – «Το Δωμάτιο»

1985 – «Συνάλλαγμα τέλος»

1988 – «Ένα παλιό καλοκαίρι»

2004 – «80+1 Ποιήματα»

2006 – «Οινομαγειρεία»

2009 – «Επέκεινα των Ασμάτων»

2016 – «Το κουφάρι του τζίτζικα»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Ο Σταύρος Σταυρακάκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική, συμμετέχοντας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής σε νεανικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα δοκίμαζε να γράψει τα πρώτα του τραγούδια.

Έκτοτε εμφανιζόταν συχνά σε διάφορους χώρους ερμηνεύοντας τραγούδια γνωστών τραγουδοποιών και συνθετών, αλλά και παρουσιάζοντας εμβόλιμα στο πρόγραμμα, δικά του ακυκλοφόρητα τραγούδια. Το 2002 συμμετείχε στο δίσκο «Γυάλινα φτερά» του Γιώργου Σταυρακάκη, με το τραγούδι του «Πλανόδιοι».

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Κρυφτό» ολοκληρώθηκε το 2014 στην Ελβετία, με την ηχογράφησή της στο στούντιο του Ελβετού τραγουδοποιού Marco Zappa.

Από το 2018 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τραγούδια που αποτελούν το περιεχόμενο της επόμενης δουλειάς του, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και στη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Σταυρακάκη «Στην αυλή των μπουφόνων», με το τραγούδι του «Δωμάτιο» και με το «Σε θυμάμαι», στο οποίο έχει γράψει τη μουσική.

Facebook@stavrosstavrakakis8

Facebook Comments Box