- ΒΟΙΩΤΙΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας στηρίζει και συμμετέχει στην προκήρυξη απεργίας – αποχής

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα  των εκπαιδευτικών λειτουργών Α΄/βάθμιας & Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας , απέναντι στην αντιπαιδαγωγική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες με χρήση κάμερας που υπονομεύει την παιδαγωγική και κοινωνική σχέση εμπιστοσύνης Μαθητή & Δασκάλου και μετατρέπει τη σχολική εκπαίδευση σε reality.

Η κάμερα μπορεί να ταιριάζει σε μια ακαδημαϊκή διάλεξη, μια παρουσίαση σε επιστημονικό συνέδριο, ένα σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων ή επιχειρηματικών στελεχών. Η κάμερα  δεν ταιριάζει στην παιδαγωγική φύση της σχολικής διδασκαλίας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας στηρίζει και συμμετέχει στην προκήρυξη απεργίας – αποχής, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ / 20.05.2020, από την εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων και διεκδικεί την κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΑΙΘ. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση και η Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ