- ΘΗΒΑ

Ακυρώθηκε η καθιερωμένη ετήσια εμποροπανήγυρη Θήβας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Θηβαίων, απών ήταν ο  επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας», Αντώνης Τουλουμάκος,αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια εμποροπανήγυρη, λόγω υγειονομικών ανησυχιών που προκαλεί η τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, έχοντας υπόψη το ΦΕΚ 2601/27-6-2020, το οποίο αναφέρει: Οι φορείς διαχείρισης υποχρεούνται να:

Αναρτήσουν τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο εμφανίζονται: α) οι διάδρομοι διέλευσης και οι διαστάσεις τους, ελάχιστου πλάτους δύο (2) μέτρων, β) τα σημεία εισόδου και εξόδου, γ) οι θέσεις κατάληψης των σημείων πώλησης και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα τρία (3) μέτρα, δ) τα σημεία των χώρων εστίασης (εάν υπάρχουν), ε) οι θέσεις των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής.

-Δημοσιοποιήσην κατάλογο με τους πωλητές ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στις ελεγκτικές αρχές.

-Διασφαλίσουν την ύπαρξη διαφορετικών σημείων εισόδου και εξόδου των καταναλωτών και την μονή διέλευση του (από είσοδο προς έξοδο).

-Τοποθετούν σε έμφανη προς το κοινό σημεία, συσκευές με απολυμαντική ουσία.

-Πραγματοποιούν απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στο κλείσιμο κάθε ημέρας λειτουργίας.

Στην περίπτωση της εμποροπανήγυρης στη Θήβα, κρίθηκε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των παραπάνω οδηγιών, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους πολίτες που θα επισκέφθονταν τον χώρο, εξ ου και η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη φέτος.