- Uncategorized

Περιφερειακός Αγώνας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στον Κιθαιρώνα

Περιφερειακός Αγώνας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς (FAI cat.2) 26-27 Μαΐου 2012
Αεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα – www.aokitheron.gr – aok@aokitheron.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΑ
O Αεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα, με πρόταση της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και έγκριση της ΕΛ.Α.Ο. διοργανώνει Περιφερειακό Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. Ο αγώνας αυτός προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων.
1. Αγώνας Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 100 αθλητές. Οργάνωση: Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Επίβλεψη: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Εκτέλεση: Αεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα
Διευθυντής αγώνα: Παπαδόγιαννης Δημήτριος Παρατηρητής αγώνα: θα ανακοινωθεί Υπεύθυνος Ασφάλειας: θα ανακοινωθεί Υπεύθυνος Βαθμολόγησης: Γιάννης Μυριανθόπουλος Υπεύθυνος Περισυλλογής: Κράκας Θωμάς
Κέντρο των αγώνων: Π. Δημαρχείο Πλαταιών Γραμματεία: Π. Δημαρχείο Πλαταιών Τόπος διεξαγωγής: Δήμος Θήβας (Πλαταιές)
Ο αγώνας υποστηρίζεται από τον Δήμο Θήβας
2. Συμμετοχή Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτεται από τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα: – Δικαίωμα συμμετοχής : 60 ευρώ, κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό GR2902602070000680101312603 της Eurobank (δικ. Ι. Μυριανθόπουλος). Για όσους καταθέσουν τα χρήματα έως τις 15 Μαΐου 2012, ισχύει έκπτωση 50% (30 ευρώ). Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία σφάλισης αστικής ευθύνης μέσω του σωματείου τους ή ατομικά. Στον αγώνα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης. – Έκπτωση: Για όσους καταβάλλουν το δικαίωμα συμμετοχής εως τις 15 Μαΐου 2012 ισχύει έκτπωση 50%, δηλαδή 30 ευρώ.
Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει, μεταφορές και περισυλλογή, πρόχειρο γεύμα, δείπνο αθλητών, χάρτη και λοιπά στοιχεία για τον αγώνα, πρόσβαση στον χώρο κατασκήνωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και αλλοδαποί αθλητές. Είναι δυνατόν επίσης να λάβουν μέρος αθλητές από την Κυπριακή Αεραθλητική Ομοσπονδία στα πλαίσια της διακρατικής αθλητικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών. Οι αλλοδαποί αθλητές πρέπει να προσκομίσουν την σχετική FAI Competition License.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής α) κάθε αθλητής να είναι επιπέδου Π β) όριο συμμετοχών κατ’ ελάχιστο 8 (οκτώ) αεραθλητές ανά κατηγορία.
Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές και στον καλύτερο αθλητή της κατηγορίας Sport.
3. Κανονισμοί Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς που είναι δημοσιευμένοι στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς www.e-a-p.gr. Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της Ε.Λ.Α.Ο. και να φέρει μαζί του το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας που εκδίδει η ΕΛΑΟ. Θα μπορέσουν να λάβουν μέρος μόνο όσοι αεραθλητές μέχρι την ημέρα του αγώνα έχουν το σχετικό δελτίο ή τουλάχιστον έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΕΛ.Α.Ο.
Στον αγώνα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο με πιστοποιημένα αλεξίπτωτα.
Οι αθλητές πρέπει να έχουν λάβει γνώση των ισχύοντων κανονισμών της ΕΛΑΟ και της ΕΑΠ.
Οι αθλητές πρέπει μετά την προσγείωση τους πρέπει να ειδοποιούν με sms (γραπτό μήνυμα) τους διοργανωτές για την κατάσταση τους. Διακοπή τασκ Ένα τασκ Race to Goal που διακόπτεται θεωρείται έγκυρο και βαθμολογείται μόνο εάν έχει παρέλθει τουλάχιστον μια ώρα και τριάντα λεπτά από την ώρα εκκίνησης (airstart). Σε περίπτωση που κανένας αγωνιζόμενος δεν έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής μεταφέρεται 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που δόθηκε. Εάν έστω και ένας αγωνιζόμενος έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής ισχύει όπως δόθηκε.
Βαθμολόγηση Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Αποστάσεων η βαθμολόγηση θα γίνει μόνο με την χρήση του GPS. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς έχει ορίσει ως πρόγραμμα βαθμολόγησης το FS Comp ή το RACE. Είναι αποκλειστική ευθύνη του διαγωνιζομένου να ενημερωθεί για την καταλληλότητα του GPS του.
Οι αθλητές οφείλουν να διαθέσουν στους διοργανωτές αν χρειαστεί το καλώδιο σύνδεσης του GPS τους με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ομάδες Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 1 έως και 4 αθλητές. Στην ομαδική βαθμολογία θα περιλαμβάνονται οι 3 καλύτερες επιδόσεις των αθλητών της ομάδας, κάθε αγωνιστικής ημέρας Ελλανόδικος Επιτροπή Η Ελλανόδικος Επιτροπή θα ανακοινωθεί στην ενημέρωση αθλητών πριν την έναρξη του αγώνα.
4. Ασφάλιση Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Η ασφάλιση αυτή μπορεί να είναι ατομική ή μέσω του σωματείου για την ομαδική ασφάλιση που παρέχει η ΕΛΑΟ. Η ασφάλιση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τον αγώνα. Στον αγώνα δεν θα μπορεί να γίνει ασφάλιση. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αγώνες πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα σε αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ) ή ιδιωτικό, την οποία θα δηλώσουν σε σχετικό έντυπο στην γραμματεία του αγώνα.
5. Διαμονή αθλητών Δωρεάν ελεύθερη κατασκήνωση στο τουριστικό περίπτερο στην είσοδο του χωριού. Υπάρχει στεγασμένος χώρος και τουαλέτες.
Ενδεικτικά στα παρακάτω ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια: Ξενοδοχείο « Angelina », τηλ. 6972215949. Ξενοδοχείο « Philoxenia», τηλ. 2262028705, http://www.philoxenia-thiva.gr/
6. Που βρίσκονται οι Πλαταιές: Για να έρθετε: Με το όχημά σας Από Αθήνα… Από την παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας στρίβουμε αριστερά στον κόμβο των Ερυθρών προς Πλαταιές. Περίπου 65 χλμ (1 ώρα)
Από την νέα Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, βγαίνεται στον κομβο της Θήβας στο 80ο χιλιόμετρο και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελευσίνα. Στον κόμβο των Ερυθρών στρίβεται δεξιά για Πλαταιές. Περίπου 100 χλμ (1,2 ώρες)
Από Θεσσαλονίκη… Από την Εθνική οδό Αθηνών Θεσαλλονικής στρίβεται στον κόμβο της Θήβας στο 80ο χιλιόμετρο και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελευσίνα. Στον κόμβο των Ερυθρών στρίβεται δεξιά για Πλαταιές. Περίπου 440 χλμ
7. Επικοινωνία (www.aokitheron.gr – aok@aokitheron.gr): Παπαδόγιαννης Δημήτριος 6945709806 Μυριανθόπουλος Ιωάννης 6945212000 8. Πρόγραμμα αγώνα Παρασκευή 25 Μαΐου 19:00 – 21:00 Εγγραφές
Σάββατο 26 Μαΐου 09-10:00 Εγγραφές 10:00 Αναχώρηση προς Απογείωση 11.00 Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση 12.00 Έναρξη Αγώνων 19.00 Λήξη Αγώνα 19.00-20.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης Κυριακή 27 Μαΐου 10:00 Αναχώρηση προς Απογείωση 11.00 Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση 12.00 Έναρξη Αγώνων 18.30 Λήξη Αγώνα 18.30-19.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης 20:00 Απονομή Επάθλων Το πρόγραμμα αγώνων δύναται να τροποποιηθεί με ευθύνη του διευθυντή αγώνα
Μη συμμετέχοντες Πιλότοι που επιθυμούν να πετάξουν εκτός αγώνα μπορούν να εγγραφούν με 30 ευρώ και να έχουν τις ίδιες παροχές με τους αγωνιζόμενους. Για όσους εγγραφούν εώς 15 Μαΐου ισχύει έκπτωση 30% (πληρώνουν 20 ευρώ).
Οι πιλότοι εκτός αγώνα θα μπορούν να απογειώνονται μόνο πριν ή μετά το άνοιγμα του παραθύρου και δεν θα πρέπει να παρενοχλούν τους αγωνιζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση