Εκ περιτροπής εργασία στα καταστήματα ΑΛΕΞ ΠΑΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΘΗΒΑ 13-12- 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΕΞ ΠΑΚ

Μετά από προφορικές καταγγελίες των εργαζομένων στα καταστήματα ΑΛΕΞ ΠΑΚ, η εταιρεία ζητούσε από τους εργαζομένους να μετατρέψουν την πλήρη απασχόληση σε μερική, με υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, με την παρέμβαση των Δευτεροβάθμιων Οργάνων η προσπάθειά τους απέτυχε.

Επιχειρούν να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση με κάθε τρόπο, κύριος στόχος τους είναι πως να αυξήσουν τα κέρδη τους, με αποτέλεσμα να εκβιάζουν τους εργαζόμενους με απόλυση, εκμεταλλεύοντας την οικονομική κρίση και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία εκφράζει την πρόθεσή της να επιβάλει, με εντελώς αόριστο και εκβιαστικό τρόπο, σύστημα εκ περιτροπής εργασίας σε ολόκληρο ή μέρος του προσωπικού της, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί ούτε διάλογος αλλά ούτε διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τους νόμιμους εκπροσώπους, όπως ορίζει ο νόμος 3846/10.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εταιρείας ΑΛΕΞ ΠΑΚ, καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποταχθούν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία, ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τα σχέδια της εταιρείας.

Το Εργατικό Κέντρο είναι και θα είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας ΑΛΕΞ ΠΑΚ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                        ΚΩΝ.ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση