- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση Κινήματος Πολιτών Δωριδας:Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Δωρίδας, η μέθη της εξουσίας και το μικρό ποτήρι της προσφοράς

” Η Εξουσία δεν είναι μέσο, είναι σκοπός” είχε επισημάνει ο Τζορτζ Όργουελ μερικές δεκαετίες παλαιότερα, χωρίς ωστόσο να είχε κατά νου πόσο πιστά θα επιβεβαίωνε στο σήμερα τους λόγους του, η παράταξη Καπεντζώνη και οι επιλογές της για την Δωρίδα.

Η σκοπιμότητα που θα δικαιώσει τα πεπραγμένα λοιπόν, είναι και η επιλογή του Πάνου Ζέτου να οριστεί ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδας, εκθρονίζοντας την ιέρεια των διαβουλεύσεων Πέννυ Σπυροπούλου, από τον ναό της κατάλυσης του λόγου, όπως πλέον χαρακτηρίζονται τα υφιστάμενα δημοτικά συμβούλια με την υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Ορθολογική επιλογή, συνυφασμένη της Καπεντζωνικής πολιτικής τεχνικής, αν αναλογιστούμε το γεγονός πως ο κ. Ζέτος τόσα χρόνια έχει καταξιωθεί σε ρόλο αρτίστα στο να διακόπτει τον συνομιλητή του, να λαμβάνει αυθαίρετα τον λόγο και να αναιρεί τα χρονικά περιθώρια των εισηγήσεων, παρακάμπτοντας τους προέδρους των συμβουλίων, όταν του αφαιρούσαν το δικαίωμα να μιλήσει. Εξάλλου η “Δωρίδα για όλους” και τα πρωτοπαλίκαρα της, έχουν εντρυφήσει σε ανάλογες τακτικές πλήρους μεταστροφής του δημοκρατικού διαλόγου.

Φυσικό επακόλουθο, παραταξιακά ταυτόσημο και συνάμα προαγγελικό, θα αναλογίζονταν ορισμένοι, πιθανώς δυσμενών εξελίξεων για την ελευθερία της έκφρασης των ιδεών και του λόγου η αντίστοιχη τοποθέτηση. Η φοβία της δημοτικής αρχής πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα ακουστούν βαρύγδουπες αλήθειες στα έδρανα, έχει ανάγκη από έμπειρα στελέχη – μπροστάρηδες, όπως ο Πάνος, που θα μπορούν να πατήσουν την σιγή των μικροφώνων χωρίς ενδοιασμό, προστατεύοντας τον ηγέτη τους.

Ο τέως Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας προσθέτει ακόμη ένα ακριβοθώρητο μπουκάλι στην κάβα για την μέθη της εξουσίας…Όπως και να το δει κανείς βέβαια, είτε μισογεμάτο, είτε μισοάδειο, το ποτήρι παραμένει μικρό για να πιει στην υγειά της προσφοράς στο κοινωνικό όφελος.

• Υπό την προεδρία του το λιμενικό ταμείο βρέθηκε σε πλήρη ανυπαρξία, ενώ μπορούσε να συντελέσει καίριο εργαλείο αναπτυξιακής όχλησης των πολλά υποσχόμενων παραλιακών δωρικών οικισμών

• Σαν αντιδήμαρχος απέτυχε να δρομολογήσει και να διαχειριστεί αξιόλογα ποσά για την διετέλεση είτε μικρών, είτε μεγάλων έργων του Δήμου μας

• Σαν κάτοικος και επιχειρηματίας του νησιού Τριζόνια,  δεν μπόρεσε να βοηθήσει ένα πραγματικά παραμυθένιο μέρος, να ρυθμίσει τεράστια θέματα που το ταλανίζουν, όπως η εκτεθειμένη ηλεκτρική εγκατάσταση γύρω από το λιμάνι (που από θαύμα δεν έχει κοστίσει ακόμη θανάτους με την επικινδυνότητα της), η περισυλλογή αναρίθμητων ποσοτήτων σε σκουπίδια, μπάζα και φυτικά υπολείμματα (χόρτα, κλαδιά κλπ) καθώς επίσης και η διευθέτηση των ανεξήγητα πολλών παράνομων αυτοκινήτων εντός του νησιού. Αντ αυτού, ο κ. Ζέτος, κατάφερε να έρθει σε ρήξη με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, δημιουργώντας, παρά επιλύοντας, προβλήματα.

Αυτό είναι το πορτρέτο του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας, όπως αποτυπώνεται στον δημόσιο καμβά της κοινής γνώμης από το Κίνημα Πολιτών Δωρίδας. Ένα πολιτικά διακοσμητικό στοιχείο σε νευραλγικές, καλοπληρωμένες και βολικές θέσεις. Μια πάγια και καλοστημένη μέθοδος επιβράβευσης του Δημάρχου, για όλους εκείνους που δεν δαγκώνουν το χέρι που τους ταίζει.

Ευελπιστούμε ο κ. Ζέτος να έχει μια καλή θητεία σαν πρόεδρος, απευχόμενοι ωστόσο του ενδεχόμενου να λειτουργήσει όμοια με τον χαρακτηρισμό που είχε προβεί εκείνος πέρυσι, σε σχολιασμό/περιγραφή δημόσιας φωτογραφίας των διαδικτυακών μέσων, που απεικόνιζε εργάτη του Δήμου εν ώρα καθαρισμού. Δηλαδή σαν παράσιτο, στον καινούργιο του θεσμικό, έμμισθο, ρόλο.

Facebook Comments Box