Ανακοίνωση Υποψηφιότητας – Τσιάμη Γιάννη

Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες,

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Είναι γνωστό πως η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι κρίσιμη, διότι καλούμαστε να αναδείξουμε νέους τοπικούς άρχοντες σε μία συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

Από την άλλη πλευρά έχουμε και τη μεγάλη θεσμική αλλαγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δηλαδή ενός νόμου που εισάγει θεσμικές αλλαγές, καθώς και νέες απαιτήσεις και αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις  προηγούμενες εκλογές του 2006 με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου δώσατε το δικαίωμα να συμμετάσχω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακραιφνίας ως Αντιδήμαρχος.

Με όλες τις δυνάμεις μου προσπάθησα να προσφέρω στο Δήμο και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοκκίνου και στην ανάπτυξή του, έχοντας ως κέντρο των προσπαθειών μου τον άνθρωπο.

Δεν δίστασα ποτέ να απαιτώ και να διεκδικώ για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας αλλά ούτε και να συγκρουστώ -ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- όταν επρόκειτο για το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μου.

Υπηρέτησα με συνέπεια χωρίς παρεκκλίσεις και καιροσκοπισμούς τις αρχές και τις θέσεις που πρεσβεύω. Προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, επαγγελματικά αλλά και πολιτικά θεωρώ πως έχω πορευθεί μέχρι σήμερα με αξιοπρέπεια και στο μέτρο του δυνατού επιτυχώς.

Έχοντας την ίδια επιθυμία να προσπαθήσω με τιμιότητα και ειλικρίνεια για το καλύτερο, κατέρχομαι σ΄ έναν εκλογικό δημοκρατικό αγώνα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ορχομενού, με το συνδυασμό «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του Κώστα Ξηρογιάννη, με μόνο κίνητρο τη διάθεσή μου για προσφορά και όπλο την αποκτηθείσα εμπειρία μου από την πολυετή ενασχόληση με τα κοινά.

Γνωστοποιώ την υποψηφιότητά μου σε όλους εσάς όχι από τυπική υποχρέωση. Είναι αυτονόητη πράξη καθήκοντος, επειδή μας συνδέουν κοινοί αγώνες και μοιραζόμαστε κοινές ελπίδες και οράματα για το Δήμο μας.

Ο νέος Δήμος μας, ο Δήμος Ορχομενού, χρειάζεται νέες νοοτροπίες και αναγεννητικές πρακτικές, χρειάζεται λόγο που να λέει την αλήθεια -όσο σκληρή και αν είναι- λόγο που να μην προσποιείται και να μην καιροσκοπεί.

Παράλληλα χρειάζεται πράξεις και έργα, τα οποία θα σέβονται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του καθενός ισόρροπα, δίκαια, χωρίς τοπικιστικές, πληθυσμιακές ή ψηφοθηρικές διακρίσεις.

Όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τσιάμης http://yiannistsiamis.gr/

Αντιδήμαρχος Δήμου Ακραιφνίας.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση