You are currently viewing Αντιπαράθεση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Αντιπαράθεση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Κατόπιν της δημόσιας του τοποθέτησης του κ. Κούσουλα, θα θέλαμε να πούμε στον φίλο Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών, ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί πηγή ζωής, οικονομικής και όχι μόνο, για όλη την ευρύτερη περιοχή και όχι πεδίο εδαφικής κυριαρχίας και αντιπαραθέσεων. Αναμφισβήτητα, η οικονομία της Αράχωβας, καλώς ή κακώς, συνδέεται άρρηκτα με το Χ.Κ.Π. και στηρίζεται στην εύρυθμη λειτουργία του, πολύ περισσότερο απ’ όσο στα υπόλοιπα χωριά. Σίγουρα, προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Χ.Κ.Π. πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό όλοι οι Παραπαρνάσσιοι Δήμοι, ο κάθε ένας από την πλευρά του, καθώς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Ε.Τ.Α.Δ, η οποία έχει και την διαχείριση του Χ.Κ.Π. και φυσικά όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής.

        Όμως, επειδή θίξατε το θέμα του Χ.Κ.Π. και μάλιστα με αυτόν τον άκομψο τρόπο, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πέρυσι, τον Νοέμβριο του 2019, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία υπό την αιγίδα του ίδιου του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού, όλοι οι παρευρισκόμενοι των Δήμων και της Περιφέρειας, αναλάβαμε έναν ρόλο αναφορικά με την λειτουργία και την πρόσβαση στο Χ.Κ.Π. και δεσμευθήκαμε να φέρουμε εις πέρας τον ρόλο αυτό. Αυτό δε που αναλάβατε εσείς προσωπικά, ως εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, ήταν να φτιαχτεί κατά την διάρκεια του 2020 ο δρόμος στο σημείο με την ονομασία «Μπαλαλούκας» που ανήκει στο Δήμο Δελφών, ο οποίος φέρει την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου και είναι άκρως επικίνδυνος για την διέλευση τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του Χ.Κ.Π.

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δηλαδή έναν χρόνο μετά, δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα! Αυτά, προς ενημέρωση  των συγχωριανών σας και για φρεσκάρισμα της δικής σας μνήμης και ευθύνης, για να ξέρουν όλοι το πόσο πολύ ενδιαφέρεστε για το Χ.Κ.Π. !

Καλούμε πάντοτε όλους και είμαστε παντού παρόντες σε συνέργειες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Χ.Κ.Π., όμως σε καμία περίπτωση, κακόπιστες, αντιδεοντολογικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές που διχάζουν αυτόν τον αγώνα, δεν θα τύχουν της αποδοχής μας.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας                                                                                                              

Αλεξανδράκος – Αλμπάνης Χαράλαμπος

Τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Παρνασσού, Βαγγέλη Κούσουλα

Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα συνεργασίας γύρω από τον χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Οι χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας του κ. Σταθά μας έκαναν προφανές την αρνητική του διάθεση για συνεργασία με τους υπόλοιπους Παραπαρνάσσιους Δήμους Δελφών, Λιβαδιάς και Αμφίκλειας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάς, ήλθε στο χώρο του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού που ανήκει στο Δ.Δελφών προσκαλώντας τηλεοπτικό κανάλι της Περιφέρειας, για να δηλώσει ότι ο Δήμος Αράχωβας-Αντίκυρας-Διστόμου  και η Περιφέρεια είναι έτοιμοι για τον φετινό χειμώνα, αγνοώντας επιδεικτικά το Δήμο μας και χωρίς να κατονομάσει για ποιά περιφέρεια αναφέρεται!

Ο Δ.Δελφών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά του φίλου Δημάρχου, ενώ παράλληλα δηλώνει  “Πανέτοιμος” για τον φετινό χειμώνα με όλα μέσα που διαθέτει, ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι δυσκολίες που τυχόν υπάρξουν, αφού ήδη έχουμε ενεργή προγραμματική σύμβαση  με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για τον εκχιονισμό στη θέση Μπαλαλούκας. 

Άποψή μας είναι ότι οι συνέργειες είναι το κλειδί της επιτυχίας, αυτή την εποχή και με αυτή τη λογική θα κινηθούμε με όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Αναμένουμε όλοι μας την άρση των μέτρων και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

 Μέχρι τότε μείνετε σπίτι και να ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Facebook Comments Box