- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ

Απάντηση Φίλη για τις σχολικές στέγες σε Βοιωτία

filis32

Ο Υπουργός Παιδείας κ Φίλης απάντησε στην ερώτηση του Βουλευτή κ Μπασιάκου σχετικά με τα έργα κατασκευής Σχολικής Στέγης στη Βοιωτία .

—-Επιτελικός ο ρόλος του Υπουργείου—- 

Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας είναι επιτελικός επισημαίνει ο υπουργός , με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, που αποτυπώνονται στο κτηριολογικό πρόγραμμα.

—Τα αποτελέσματα του ελέγχου του υπουργείου για τις εκπαιδευτικές μονάδες—

Κατόπιν ελέγχου στα αρχεία  του ΥΠ.Π.Ε.Θ., προκύπτει ότι την περίοδο 2008-2013  έχουν εκδοθεί αποφάσεις για εκπαιδευτικές μονάδες του νομού Βοιωτίας.

Αποφάσεις

  • Απόφαση για την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου  προσθήκης 6 αιθουσών διδασκαλίας και βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Οινοφύτων  και την κατασκευή Νηπιαγωγείων στο Δήλεσι και στο Δ.Δ. Αγ. Θωμά.
  • Απόφαση  για την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου «Ανέγερση Σχολικών Κτιρίων»  μέσω ΣΔΙΤ , όπου συμπεριλαμβάνονται  οι  εκπαιδευτικές μονάδες  Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου και  1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας  
  • Απόφαση  την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου αναβάθμισης και προσθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου.

Νέες σχολικά κτίρια-νέα αιτήματα

Εκπόνηση κτηριολογικού προγράμματος  έχει τηρηθεί για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου  κατόπιν αιτήματος του Ο.Σ.Κ., δίχως να έχουν υποβληθεί αιτήματα για άλλες μονάδες.

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά ,φέτος  (17/11/2015) στεγάστηκε σε νεοανεγερθέν  κτήριο.

Το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου έχει ήδη έτοιμο το φάκελό του για την ανέγερση νέου κτηρίου καθώς και την άδεια αυτού.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας και το 8ο Νηπιαγωγείο Θήβας έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα και περιμένουν την έγκριση.

Ενημέρωση Υπουργού για τα ΕΠΑΛ Βοιωτίας

Το ΕΠΑΛ Σχηματαρίου στεγάζεται σε λυόμενες αντισεισμικές εγκαταστάσεις.

Το ΕΠΑΛ Θήβας εχει  θέμα στατικότητας κτηριακών υποδομών και από το 2006 υπήρξε έγκριση του ΟΣΚ για ενίσχυση της στατικότητας και της στεγανότητας των συγκεκριμένων αιθουσών.

Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς λειτουργεί από φέτος στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Χαιρωνείας. Λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω σχολείου κρίνεται αναγκαία η κατασκευή εργαστηριακών χώρων.

Ενημέρωση για εσπερινά γυμνάσια Λιβαδείας

Συστεγάζονται με τα αντίστοιχα πρωινά σχολεία που λόγω διαφορετικού  ωραρίου λειτουργίας και  δεν απαιτείται καμία παρέμβαση.

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση