- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Απαντήσεις Υπουργών Υγείας για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Βοιωτίας

87c4aaf4a8aaa49bd81e032db2fe89ca

Απαντήσεις σχετικά με ερωτήσεις που κατέθεσε  ο Βουλευτής κ Ευάγγελος Μπασιάκος , για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας, καθώς και αγροτικών ιατρών σε Πλαταιές και Άρμα Βοιωτίας δόθηκαν απο τον Υπουργό Υγείας Α. Ξάνθο και αναπληρωτή υπουργό Π.Πολάκη. 

Απάντηση Α. Ξάνθου

Η Κοινότητα Άρματος του Δήμου Τανάγρας εξυπηρετείται από το μονοθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαιώνα του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου του ΓΝ Λιβαδειάς-ΓΝ Θηβών.  Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαιώνα υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταιών είναι μονοθέσιο.  Η θέση είναι κενή έπειτα από την από 6-3-2015 παραίτηση του ιατρού με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που υπηρετούσε και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην προσεχή προκήρυξη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου.

Η έλλειψη ιατρού στο εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο καλύφθηκε με πρωτοβουλία του Αναπλ. Διοικητή του ΓΝ Θήβας σε συνεργασία με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, όπου μετακινούν ιατρό του ΓΝ Θήβας και καλύπτει τις ανάγκες του Ιατρείου.

Απάντηση Π. Πολάκη

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας έχει κινήσει τις διαδικασίες διορισμού για την κάλυψη των κατωτέρω θέσεων του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του Γ.Ν. Θήβας:

-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Καρδιολογίας

-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας   &

-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας.

Ενδεικτικά, στον τομέα του προσωπικού των νοσοκομείων προγραμματίζονται προσλήψεις για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

  • Ξεκινώντας με τις προκηρύξεις 916 θέσεων τακτικού προσωπικού, όπου βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα, με το διορισμό 617 επικουρικών ιατρών ανά την Επικράτεια μέχρι τις 31/12/2015, ενώ προγραμματίζεται εντός του Ιανουαρίου 2016 η προκήρυξη επιπλέον 570 ατόμων επικουρικού προσωπικού.
  •   Παράλληλα, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 η θητεία 1.100 ατόμων προσωπικού που υπηρετεί σε νοσοκομεία.
  • Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι, προγραμματίζεται προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για 400 νοσηλευτές και 100 ιατρούς για τη στελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας.
  •  Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενέκρινε την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης δύο χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα (2.440) κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, για το έτος 2016, που είχε αιτηθεί το Υπουργείο . Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Το ΕΚΑΒ έχει αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για τις περαιτέρω διαδικασίες διορισμού τους επιτυχόντες της προκήρυξης για τις 186 θέσεις. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα δρομολογείται εντός του Φεβρουαρίου 2016 νέα προκήρυξη για επιπλέον 100 άτομα.
  • Στα πλαίσια των νέων προσλήψεων που θα γίνουν θα υπάρξει στοχευμένη κατανομή προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα εξειδικευμένα και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, κ.τ.λ.
  • Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού της, αποφασίζει την ένταξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στο πρόγραμμα εφημερίας Ιδρυμάτων Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας περίθαλψης στα οποία απευθύνεται το σύνολο του πληθυσμού.

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση