Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητούν οι απόστρατοι της Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, «Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ», κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε, σε συνεδρίαση του ΔΣ, σήμερα 6 Οκτωβρίου 2011, να εκφράσει τη θλίψη του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των αποστράτων αξιωματικών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.
Παράλληλα  θέλουμε να εκφράσουμε προς πάσα κατεύθυνση την ανησυχία μας για τις αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με τον ειρωνικό, αντιδεοντολογικό και απαξιωτικό τρόπο που αντιμετώπισε την διαμαρτυρία των αποστράτων.
Με τις δηλώσεις του Υπουργού στη Βουλή τίθεται πλέον απροκάλυπτα το αίσθημα και η άποψη της πολιτικής ηγεσίας, έναντι των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα σε περίοδο δύσκολη ακόμη και για τις εθνικές μας υποθέσεις.
Δυστυχώς, οι αναφορές με απαξιωτικές εκφράσεις, όπως «τραμπουκισμοί». «θα τους πατάξουμε» ή «πρακτικές του παρελθόντος» δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων ούτε στην κοινωνική ειρήνη.
Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του Υπουργού οι οποίες ενέχουν τα στοιχεία της αλαζονείας και της αντιδημοκρατικότητας, δεν αρμόζουν στον πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Προς ενημέρωση του Υπουργού και του πολιτικού κόσμου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, είναι μέρος του εργαζόμενου κόσμου της πατρίδας μας. Πλήττονται και αυτοί, όπως όλοι οι Έλληνες, «πλην Λακεδαιμονίων», από τα βάναυσα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η Τρόικα και υλοποιεί Ελληνική Κυβέρνηση αναντίρρητα.
Αντί άλλων, θα επιθυμούσαμε την τοποθέτηση του Υπουργού σε σχέση με την οικονομική εξαθλίωση των στρατιωτικών, την απώλεια των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και την κατάργηση δια των δηλώσεων του της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Καλούμε τον Υπουργό ν’ ανακαλέσει τις απαξιωτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε και ν’ αναθεωρήσει τις απόψεις του για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε αντίθετη περίπτωση οφείλει ο Υπουργός να δηλώσει την παραίτησή του, καθώς δε νοείται να προΐσταται των σωμάτων εκείνων που θεωρεί ότι υποσκάπτουν τη Δημοκρατία.
Τέλος, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ανώτατο Πολιτικό Άρχοντα και συνταγματικό Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αποκαταστήσει την αδικία και την απαξίωση των Αξιωματικών και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Με τη δέσμευση την οποίαν έχουμε κάτω από τον όρκο που δώσαμε και τηρούμε μέχρι πέρατος του φυσικού μας βίου, δηλώνουμε ότι θα τηρήσουμε πιστά το Σύνταγμα μέχρι και την ακροτελεύτια διάταξή του.

Σύνδεσμος Αποστράτων
& Εφέδρων Αξιωματικών
Θήβας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση