- ΘΗΒΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

BREAK: Το Εντυπωσιακό all day στέκι στη Θήβα

BREAK: Το all day στέκι  στη Θήβα που έκανε την γεύση προσιτή και κατανοητή

«Το πρόσωπο είναι ο δείκτης της ψυχής», έλεγε παλιά ένα ρητό και το BREAK είναι το στέκι της καρδιάς μας εδώ και 20 χρόνια (ναι πέρασε πραγματικά τόσος καιρός). Στην κεντρικότατη οδό της Θήβας ,στην οδό Πινδάρου 33, ελληνικό και ξένο κοινό, αλλά και ένα μεγάλο και πιστό πελατολόγιο (που το «ακολουθεί» διαχρονικά με ενθουσιασμό ) σμίγει καθημερινά από τις πρώτες πρωινές ώρες,για να απολαύσει τις συνεχώς ανανεούμενες με την εποχικότητα και τους καιρούς  στο φαγητό προτάσεις του.

Το BREAK θα σε υποδεχτεί από το πρωί με καλοψημένο specialty καφέ, πεντανόστιμα σάντουιτς  σε διάφορες εκδοχές,, φρέσκους φυσικούς χυμούς, κρέπες, μπαγκέτες, sandwich, club sandwich και σφολιάτες ,για να σε ενθουσιάσει με την πάροδο της ημέρας ,με προτάσεις  που κινούνται σε μοναδικές νοστιμιές.

Ο ιδιοκτήτης, Τριάδης Νίκας , μιλάει στο exeisminima.gr και στον Πούλιο Παναγιώτη, για την πορεία της επιχείρησης και για τις προκλήσεις της εποχής, στον χώρο της εστίασης.

 • Το πρώτο πράγμα που θα σε ρώταγε κάποιος, τι σημαίνει BREAK, για πελάτη που δεν έχει επισκεφτεί την επιχείρηση?
 • ΑΠ.Το Break, Είναι το μέσο που μπορεί να σε ταξιδέψει σε γευστικές απολαύσεις οποιαδήποτε ώρα του 24Ώρου.
 • Πόσο σημαντική είναι για τη σχέση πελάτη- εστιάτορα, η κουλτούρα του πρώτου?
 • ΑΠ.Εμείς οι επιχειρηματίες ,πλάθουμε τους χαρακτήρες των πελατών μας, οποία και αν είναι η κουλτούρα του, οπότε δείχνεις σεβασμό για να σε σεβαστεί, παρέχεις τα καλύτερα προϊόντα και εξυπηρέτηση ώστε να σε ξεχωρίσει, διατηρείς την επαγγελματική σου ταυτότητα
 • Πόσα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος η επιχείρηση?
 • ΑΠ.Η επιχείρηση λειτουργεί από το 1999, οπότε 20 χρόνια.

 • Με 24ωρη εξυπηρέτηση, να υποθέσω ότι μπορείς να μας διηγηθείς πολλές ιστορίες της νύχτας που σου έχουν μείνει χαραγμένες?
 • ΑΠ.Οι ιστορίες είναι όντως πάμπολλες και αμέτρητες ,δεν μπορείς να περιγράψεις ,παρά μόνο να έρχονται ανά διαστήματα και περιστάσεις στο μυαλό από τις πιο αστείες ,μέχρι και τις πιο σοβαρές και επικίνδυνες.

 • To Design και η αισθητική σε ένα σύγχρονο χώρο εστίασης, είναι πιστεύεις η πρώτη εντύπωση στον πελάτη και αυτό θα τον κερδίσει αρχικά?
 • ΑΠ.Σίγουρα το design, η αισθητική αλλά και η αίσθηση που σου δίνει ο χώρος ,είναι αυτό που σού κεντρίζει το ενδιαφέρον ,σε πρώτη φάση… Η πρώτη εντύπωση που λέμε… Και για αυτό και τα τελευταία 5 χρόνια διαρκώς ,φρεσκάρουμε και αλλάζουμε τον χώρο μας ώστε να αρέσουμε και στον “χρόνο” σε συνδυασμό πάντα με το γευστικότατες παροχές μας.
 • Ζώντας στην Θήβα , έχεις δει τη πόλη στα πάνω και τα κάτω της και όντας άνθρωπος της εστίασης γνωρίζεις να μας πεις πολύ καλά το που πατάει και που βρίσκεται η αγορά σήμερα?
 • ΑΠ.Έχω ζήσει την πόλη μας στην απόλυτη επιτυχία της,από το 1992 που ξεκίνησα να δουλεύω στην εστίαση,στο καφέ ,αλλά και στο ποτό, για να καλύψουμε όλο το φάσμα της οποίας εμπειρίας έχω και Έχοντας επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η αγορά δυστυχώς σήμερα ,είναι μέτρια προς φθίνουσα πορεία και σε αυτό συμβάλουμε σε ένα μεγάλο βαθμό εμείς και έπειτα η κρίση των μνημονίων. Όταν λέω εμείς, εννοώ την κοινωνία ,τους τοπικούς “άρχοντες” και εμάς τους τοπικούς επιχειρηματίες, κρίνοντας πρώτα τους τοπικούς άρχοντες πολύ αυστηρά, γιατί δεν παρέχουν (ίσως) στην αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας ,την πόλη μας την Θήβα, την αίγλη που θα έπρεπε να είχε ,πράττοντας απλά και όχι με υπερβάλλοντα ζήλο και αλαζονεία σε μια περιφέρεια ,που ο πυρήνας της ,είμαστε εμείς η Θήβα. Επιχειρηματίες χωρίς αρχή και τέλος που μηρυκάζουν- αναμασούν και το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο , ένα κενό χωρίς ταυτότητα με πολύ αερολογία σε βάρος των υγειών. Τέλος η τοπική κοινωνία που καλά κάνει και κρίνει αυστηρά αλλά εύκολα μεταπηδά σε άλλες πόλεις χωρίς οι παροχές τους να είναι καλύτερες.
 • Όλα αυτά τα χρόνια, έχεις δει πολλά καταστήματα να ανοίγουν και να κλείνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά η κατάσταση αυτή δεν σε φοβίζει? 
 • ΑΠ.Όλοι μπορούν να πράξουν λίγοι όμως να επιχειρήσουν πραγματικά και διαχρονικά… Απλά θα προσπαθώ, να μείνω στον χώρο αυτό για πολλά χρόνια ακόμα.
 • Γρήγορα και …υπέροχα: μερικά από τα ‘πιάτα’ του BREAK…
 • ΑΠ.Γρήγορα και υπέροχα ,έρχεται ένα καινούργιο ανεξάρτητο bistro Break, δίπλα στο υπάρχον, που νομίζω θα αρέσει σε όλους… Μην ξεχνάτε όμως: burger special, club special, κρέπες, βάφλες όλαααα  υπέροχα.

Η ιστορία δε τελειώνει εδώ. Όταν ανοίγει κι ο καιρός, και δεδομένου ότι το BREAK ,βρίσκεται στον κεντρικότατο δρόμο, της οδού Πινδάρου,μπορείς να απολαύσεις τον Θηβαϊκό ουρανό στα τραπέζια έξω,συνοδεία πάντα των σαγηνευτικών προτάσεών του. Το μαγαζί που ξεσήκωσε  με την casual και πάντα φιλόξενή του ατμόσφαιρα, για τους «μυημένους», δε χρειάζεται συστάσεις. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί, βάλτο άμεσα στην  list σου – όσοι έχουν πάει ορκίζονται, είναι εγγύηση!

BREAK
Πινδάρου 33, Θήβα, τηλ. 2262102772,698 067 8174
Facebook | Instagram