- ΚΟΣΜΟΣ

Citizen: Η εφαρμογή στις ΗΠΑ που προσφέρει χρήματα σε όποιον καταγράφει εγκλήματα στο δρόμο

Μεταξύ άλλων η αγγελία αναφέρει στα χαρακτηριστικά της θέσης, τη γρήγορη ανταπόκριση στον εντοπισμό περιστατικών που έχουν αξία, καθώς και ότι τις ημέρες που θα εργάζονται θα πρέπει να βρίσκονται προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κλήση σε περιστατικό

Μια Αμερικάνικη εφαρμογή παρακολούθησης εγκληματικών ενεργειών που ονομάζεται «Citizen», η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε μεγάλες πόλεις, πληρώνει τους χρήστες της 25 δολάρια ανά ώρα, για να μεταδίδουν σε ζωντανή ροή σκηνές και περιστατικά από εγκλήματα, τροχαία ατυχήματα και πυρκαγιές, στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Ανάρτηση σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, ενημερώνει ποιος θα είναι ο ρόλος αυτών που θα «δημιουργούν ζωντανό περιεχόμενο για να μεταδώσουν το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη σε πραγματικό χρόνο».

Βέβαια η προαναφερθείσα ανάρτηση θέσεων εργασίας, δεν περιέχει στις πληροφορίες της το ότι πρόκειται για την εφαρμογή «Citizen» αλλά εκπρόσωπος της εφαρμογής επιβεβαίωσε στη Daily Mail, ότι πράγματι για αγγελία της. «Οι ειδήσεις από τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης προέρχονται σχεδόν καθημερινά από βίντεο πολιτών, όπως επιβεβαιώνεται από τις αναφορές τους», πρόσθεσε.

Δε θα ζητηθεί από τους χρήστες να μεταβούν σε επικίνδυνη τοποθεσία

Μεταξύ άλλων η αγγελία αναφέρει στα χαρακτηριστικά της θέσης, τη γρήγορη ανταπόκριση στον εντοπισμό περιστατικών που έχουν αξία, καθώς και ότι τις ημέρες που θα εργάζονται θα πρέπει να βρίσκονται προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κλήση σε περιστατικό, σημειώνει η δημοσίευση. «Η εφαρμογή δε θα σας ζητήσει ποτέ να μεταβείτε σε εξαιρετικά επικίνδυνη τοποθεσία», αναφέρει η δημοσίευση.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία της εφαρμογής είχε σκεφτεί να δημιουργήσει και μια ομάδα ασφαλείας οι οποίοι θα είχαν ως αποστολή να μεταβαίνουν στα σημεία που θα υπήρχε κίνδυνος, πρόσφατα όμως η ιδέα εγκαταλείφθηκε. Τον Μάιο, το Citizen ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες και είπε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει παρόμοια υπηρεσία ασφαλείας αλλού, σύμφωνα με το CBS News.

Ένα μυστηριώδες περιπολικό όχημα με την επωνυμία Citizen κυκλοφορούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες, με το σήμα της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας «Los Angeles Professional Security» (LAPS).

«Ήταν μια δοκιμή 30 ημερών που έχει πλέον ολοκληρωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του Citizen στο CBS. «Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε τη δική μας ιδιωτική δύναμη ασφαλείας, ούτε σε συνεργασία με τη LAPS», συμπλήρωσε.