- ΘΗΒΑ

ΔΕΠΟΔΑΘ: Αντίθετη σε οποιαδήποτε επένδυση αφορά την δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων της Αττικής

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ  Α.Ε

depodathxytathivas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την δημιουργία εργοστασίου καύσης στην Θήβα, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης στο οποίο συμμετέχουν 11 Δήμοι της 2ης διαχειριστικής ενότητας του Νομού Βοιωτίας, θέλει να δηλώσει τα παρακάτω :

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ο υπεύθυνος Φορέας διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων της περιοχής ευθύνης του.

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε, η οποία λειτουργεί ήδη τον ΧΥΤΑ, έχει προχωρήσει την διαδικασία κλεισίματος των υπόλοιπων χωματερών και αποκατάστασής των.

Παράλληλα έχει πάρει πρωτοβουλίες για την διαχείριση και των υπολοίπων κατηγοριών αποβλήτων, όπως Βιομηχανικά, Αγροτικά & Αδρανή Υλικά.

Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή αίτημα ιδιωτικής εταιρίας για τη δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων σε έκταση όμορη του ΧΥΤΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε επένδυση αφορά την δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων της Αττικής είτε αυτή αφορά καύση απορριμμάτων είτε δευτερογενές υλικό απορριμμάτων .

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε φιλοδοξεί όχι μόνο να λειτουργεί τον ΧΥΤΑ με τις αυστηρότερες προδιαγραφές που προβλέπει η Νομοθεσία και η περιβαλλοντική αδειοδότησή του αλλά μέσα από πρωτοβουλίες να δρομολογήσει λύσεις για μια ολοκληρωμένη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων στην περιοχή μας.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη αυτού του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ ενός Δημόσιου και Κοινωφελούς Φορέα, όπως είναι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε .

Η κοινωνική αποδοχή των Φορέων είναι η βασική προϋπόθεση για την διαχείριση τέτοιων σημαντικών περιβαλλοντικών έργων.

Η επιχείρηση ζητά τόσο τον αυστηρό έλεγχό της στην παραπάνω δεσμεύσεις όσο και την στήριξη στο δύσκολο έργο της .

Για την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Σβίγγος

Δήμαρχος Θήβας

Θήβα : 29/06/2009

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση