- ΘΗΒΑ

Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης: Μένουμε σπίτι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

Καθημερινά, τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση γίνονται και σκληρότερα. Ζούμε συνθήκες πρωτόγνωρες και – σίγουρα- μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες. Έστω και στο παρά πέντε ας καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι η μόνη άμυνα που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της επιδημίας είναι η τήρηση και η σωστή εφαρμογή των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ κανόνων και οδηγιών.  Τα καλύτερα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ψυχραιμία. Ας τα χρησιμοποιήσουμε! Όλοι μας …

Το άγχος όλων μας  έχει να κάνει με την οριακή λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας μιας και τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και υπήρξε καθυστέρηση στις διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο δήμος μας , όπως όφειλε, επικοινώνησε το πρόβλημα και προτρέπει τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα. Η δημοτική αρχή συμμετείχε σε κάποιες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά δε θεώρησε αναγκαία τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων ή των επικεφαλής των παρατάξεων. Η Πολιτική Προστασία του δήμου μας δεν συγκλήθηκε ούτε αυτή τη φορά, όπως έγινε και στην περίπτωση της χιονόπτωσης του Δεκεμβρίου.Τι πρέπει να γίνει για να συνεδριάσει;

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων προτείνουμε:

  • Να παρθούν μέτρα ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι τοπικές κοινότητες προκειμένου να γίνει συστηματική ενημέρωση των κατοίκων της πόλης και των χωριών.
  • Να μην καταβληθούν δίδακτρα από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου καθώς και τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για το διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί.
  • Να υπάρξουν σαπούνια, απολυμαντικά και ό,τι άλλο χρειάζεται σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
  • Αυτοκίνητο του δήμου μας με μεγάφωνα να περνάει από τις συνοικίες της πόλης και τα χωριά και να προτρέπει τους πολίτες- τους ηλικιωμένους κύρια- να παραμένουν στα σπίτια τους.
  • Ενημέρωση και εμπλοκή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και των κλιμακίων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να στηριχθούν οι ηλικιωμένοι.

Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου μπορούμε και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας.