- ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Φλόιντ: Σε διαδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο πλευρό αυτών που τα δικαιώματά τους έχουν καταπατηθεί δήλωσε πως είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, που βρέθηκε σε διαμαρτυρία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε ειρηνική διαδήλωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στο Μπρούκλιν βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στέλνοντας μήνυμα για την αδικία και τον ρατσισμό.

Σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook δήλωσε πως είναι στο πλευρό όλων εκείνων που τα δικαιώματά τους έχουν καταπατηθεί ενώ τόνισε πως «η βία γεννά μόνο περισσότερη βία», αναφερόμενος στις εντάσεις και τις συγκρούσεις των διαδηλώσεων.

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Μπρούκλιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία.

»Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια.

»Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

I came here to Brooklyn today in order to stand in solidarity with my fellow sisters and brothers whose rights have been…